menu

Családireceptkönyv.hu

Így készíts sajtot házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szükséges hozzávalók:
1 liter tej
500 g tehéntúró
6 g vaj
1 kiskanál só
1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Morzsoljuk szét jól a tehéntúrót a kezünkkel, vagy egy villa segítségével. Tegyük egy tálba, majd öntsük hozzá a tejet. Rakjuk fel a tűzre, és folyamatosan kevergessük. Mikor megjelennek az első légbuborékok, tehát éppen forrásnak indul, vegyük le a tűzről, szűrjük át egy tiszta gézen, vagy sűrű szűrőn egy másik edénybe.

A tejes tehéntúrós masszához ezután adjuk hozzá a vajat, a sót és a szódabikarbónát. Keverjük össze, és tegyük fel kis fokozatú tűzre 10 percig, közbe folyamatosan kevergessük, nehogy odaégjen. Ha szépen összeállt, simává olvadt minden, zárjuk el a tüzet, és a forró sajtot öntsük ki egy mély tányérba, bármilyen edénybe, aminek formája van.

Műanyag fóliával vonjuk be, és tegyük 1–2 napra a hűtőbe. Ha szépen megszilárdult, máris fogyaszthatjuk, szeletelhetjük, reszelhetjük a finom házi sajtot.

Elkészítés:


http://filantropikum.com/igy-keszits-sajtot-hazilag-olcsobb-es-egeszsegesebb/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabkorpa túrós almás(fitness)
Zabkorpa túrós almás(fitness)

A fenti adag megfelel egy kiadós reggelinek, tízórainak, edzés előtti étkezésnek. Készíthetsz belőle dupla adagot (hogy nem maradjon nyitva a túrós doboz és ne rohadjon meg a fél a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Házi sonka
Házi sonka

A fűszereket, zöldségeket tedd a húshoz, keverd össze, majd tedd alufóliára és göngyöld fel. Ezután rakd az előmelegített(infra, 180°C) sütőbe, kb. 40 perc alatt kész is van.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Görögös töltött padlizsán
Görögös töltött padlizsán

A padlizsánt félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, húsát kissé kikaparjuk, hogy tölthető legyen. A kivájt zöldséghúst felaprítjuk. A megpucolt vöröshagymát apróra kockázzuk, kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Műtakony
Műtakony

Egy edényben keverd össze az ételszínezéket a hideg vízzel és a ragasztóval Egy másik edényben keverd el a bóraxot és a forró vizet, addig amíg a bórax fel nem oldódik (2-3 másodp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk