60 dkg liszt
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
4 dkg cukor
6 dkg margarin
1 kávéskanál só
1 db tojás (a kenéshez)
A hamburgerhúshoz:
1 kg darált hús
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojássárgája
só
bors
ételízesítő
petrezselyem
bazsalikom
Valamint:
saláta
sajt
ketchup
mustár
majonéz
paradicsom
uborka
hagyma
A hamburger zsemle elkészítése:
A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval. A kész tésztából 1 hatalmas zsemlét formázunk, majd 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük (kb. 180-200 fokon).
A hús elkészítése:
A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából (lehet egy nagyot is, de ha többet csinálunk, úgy egyszerűbb), és olajban kisütjük.
A zsemlét félbevágjuk, megtöltjük a húspogácsával, salátával, sajttal, hagymával és tetszés szerinti ízesítőkkel.
A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből. A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTomaten häuten und grob würfeln. Die Schalotte fein würfeln und in einem großen Topf in Öl anschwitzen. Gewürfelte Tomaten, Dosentomaten und Tomatensaft hinzufügen, alles leicht ze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret hosszába, majd keresztbe beirdalom. Nem vágom teljesen el, hogy egyben maradjon. Sajtot teszek bele. Összekeverem a vajat a póréhagymával, a fokhagymával és a sóva...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű