60 dkg liszt
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
4 dkg cukor
6 dkg margarin
1 kávéskanál só
1 db tojás (a kenéshez)
A hamburgerhúshoz:
1 kg darált hús
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojássárgája
só
bors
ételízesítő
petrezselyem
bazsalikom
Valamint:
saláta
sajt
ketchup
mustár
majonéz
paradicsom
uborka
hagyma
A hamburger zsemle elkészítése:
A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval. A kész tésztából 1 hatalmas zsemlét formázunk, majd 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük (kb. 180-200 fokon).
A hús elkészítése:
A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából (lehet egy nagyot is, de ha többet csinálunk, úgy egyszerűbb), és olajban kisütjük.
A zsemlét félbevágjuk, megtöltjük a húspogácsával, salátával, sajttal, hagymával és tetszés szerinti ízesítőkkel.
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt,...
Elkészítési idő: 15 pe4rc Nehézség: Könnyűa túrót jól dolgozzuk össze a tojások sárgájával, a cukrokkal, a sóval, a szódabikarbónával, és a búzadarával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a túrós masszához. 1...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában főzzük meg, sós vízben. Ha elkészült, lehúzzuk a héját, hosszában elfelezzük őket és óvatosan kivájjuk a közepüket. A töltelékhez a hagymát kockákra vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszunk egy tapadásmentes serpenyőt fedővel, ami elég nagy ahhoz, hogy annyi tojást üssünk bele, amennyit sütni szeretnénk. Fontos, hogy ne maradjon sok hely a tojások között a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű