0, 6 kg liszt
3 dkg élesztő (friss)
1 tojás
4 dl tej
1 kiskanal cukor
1 kiskanál (tengeri)só
2 evokanal olaj
2 hejaban fott krumpli
A lisztet egy talba szitaljuk,hozza tesszuk a tojast,sot,cukrot,olajat,tejet,a megtisztitott es lereszelt krumplit
Az elesztot langyos cukros tejben felfuttatjuk, es a tobbi anyaghoz adjuk
Alaposan kidagasztjuk,amig nem ragad sem a kezunkre,sem az edenyhez,ha szukseges potolhatjuk tejjel,vagy ha tul lagy,akkor lisztezzuk
Egy konnyu laza tesztat kell kapjunk
Utana kelesztjuk legalabb 2 orat
Utana feltenyernyi gombocokat csipegetunk a tesztabol es olajos kezzel kihuzogatjuk akkorara,amekkora langosokat akarunk
Utana,bő,forro olajban kisutjuk
Kivul ropogos,belul puha lesz a langos
Tejfollel,reszelt sajttal talaltam
De jo csak sima porcukorral is
Vagy lehet lekvarral is
Ki ahogy szereti...
Olvasszuk fel a vajat, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Jól keverjük át. Helyezzük újra a tűz fölé és folyamatos keverés mellett főzzük alacsony lángon,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA főtt vagy konzerv-csicseriborsót szűrjük, majd csöpögtessük le. Borítsuk egy konyharuhára, a felesleges nedvességet itassuk fel róla. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A csics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lilahagymát apróra kockázzuk, és bő vajon megpirítjuk. Közben a megpucolt gombákat apróra szeleteljük. Majd odatesszük a hagyma mellé. Petrezselyemmel, sóval, borssal, fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az uborkasalátát kell elkészíteni. Ehhez az uborkákat kis kockákra vagdossuk és félretesszük egy tálba. Hozzáadjuk a kovászos uborka mellett megsavanyodott kis fokhagymager...
Elkészítési idő: 30-45 perc Nehézség: Közepes