menu

Családireceptkönyv.hu

LÁNGOS


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0, 6 kg liszt
3 dkg élesztő (friss)
1 tojás
4 dl tej
1 kiskanal cukor
1 kiskanál (tengeri)só
2 evokanal olaj
2 hejaban fott krumpli

Elkészítés:


A lisztet egy talba szitaljuk,hozza tesszuk a tojast,sot,cukrot,olajat,tejet,a megtisztitott es lereszelt krumplit
Az elesztot langyos cukros tejben felfuttatjuk, es a tobbi anyaghoz adjuk
Alaposan kidagasztjuk,amig nem ragad sem a kezunkre,sem az edenyhez,ha szukseges potolhatjuk tejjel,vagy ha tul lagy,akkor lisztezzuk
Egy konnyu laza tesztat kell kapjunk
Utana kelesztjuk legalabb 2 orat
Utana feltenyernyi gombocokat csipegetunk a tesztabol es olajos kezzel kihuzogatjuk akkorara,amekkora langosokat akarunk
Utana,bő,forro olajban kisutjuk
Kivul ropogos,belul puha lesz a langos
Tejfollel,reszelt sajttal talaltam
De jo csak sima porcukorral is
Vagy lehet lekvarral is
Ki ahogy szereti...

LÁNGOS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TÚRÓFÁNK (DIÉTÁS)
TÚRÓFÁNK (DIÉTÁS)

Az egészet összekeverjük és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Update lekvárral tálaljuk! Isteni finom!

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mediterrán mártogatók
Mediterrán mártogatók

Készítsd el a paprikakrémet. A kápia paprikákat héjukkal lefelé fektesd sütőlemezre, és kb. 20 percen keresztül süsd 230 fokra előmelegített sütőben. Ezalatt összeesnek, és megpiru...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi tepertőkrém
Házi tepertőkrém

A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a szétnyomkodott füstölt kolbászt és hozzákeverjük tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Téli lecsó
Téli lecsó

A zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A paprikákat hasábra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk. Egy 15 literes nagy lábasba beletesszük a zsírt, felm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk