menu

Családireceptkönyv.hu

grízgaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 vagy 3 tojás, attól függ mennyit akarunk készíteni, só, gríz, amennyit felvesz.

Elkészítés:


A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagú tésztát kapunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. titok: 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk.
2. titok: mielőtt kiszaggatjuk, kevés levessel hígítjuk, hogy ne legyen túl sűrű (a gríz közben megszívta magát.)
3. titok: miután sós vagy leveses vízben kifőztük, beletesszük a forró levesbe, és még 20 percig állni hagyjuk.

grízgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Virslipörkölt
Virslipörkölt

A zöldségeket meghámozom, megmosom. Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat. Az újhagymát, illetve a vöröshagymát felaprítom és az olajon üvegesre dinsztelem. A virslit felkarik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mackósajt Valikától
Mackósajt Valikától

A tejet és a túrót tedd fel egy lábosban, lassú tűz fölött forrald fel, folyamatosan kevergesd. 2. Forrás közben tedd bele a szódabikarbónát és a sót. Folyamatosan kell keverget...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Csirke alaplé
Csirke alaplé

Lényegében egy húslevest főzöl, sótlanul. A hozzávalókat tetszés szerint változtathatod. Ez a recept egy magyarosabb változat, a világ több táján más-más módon készítik. Akár zölds...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szafi lisztes Pizza (diétásan)
Szafi lisztes Pizza (diétásan)

65 g lisztet, 8 g citromlé, 50 g víz összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig megdagad a liszt. 10 perc után még 5 g liszttel összegyúrom. Beolajozott 2 lap sütőpapír közö...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk