300 ml vodka
10 szál vaníliarúd
A vanília kivonat tulajdonképpen alkoholban áztatott vanília. Nagyon könnyű elkészíteni: önts egy szép, csatos üvegcsébe 300 ml vodkát és tegyél hozzá 10 szál kettévágott és felhasított vaníliát. Majd rakd félre, lehetőleg egy sötét helyre és naponta rázd fel, kb. 1 hónap után használhatod is: egy kiskanál vanília esszencia megfelel 1 vaníliarúd kikapart belsejének.
A kivonatot folyamatosan után is töltheted vodkával és vaníliával, így nagyon sokáig ki fog tartani
a húsokat kiklopfoljuk, ütögetjük mindkét oldalát, hogy vékonyabbak legyenek, mindkét oldalát só és borsszóróval megfűszerezzük, meghempergetjük lisztben, aztán felvert tojásban és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet oda rakjuk forrni a búzadaràval, sóval, két fajta cukorral folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Gázról levesszük és hozzáadjuk a vajat. Majd kakaóval, vagy fahéjjal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz őszibarackokat forró vízfürdőbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, félbevágjuk és magjukat eltávolítjuk. A fügét alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a kem...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű