Végy 1 nagy szál répát (tényleg nagyot – ha nem találsz 2-3 kisebbet)
Kell még egy kis fej zeller fele is
1 tömlős sajtkrém (lehetőleg natúr-tejszínes)
10-15 dkg trappista, vagy füstölt sajt
2-3 evőkanál tejföl
1 teáskanál curry
1 kis gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só és bors
No miután jól megpucoltam azt a répát és a zellert, mindkettőt lereszeltem, a sajttal együtt. A sajtkrémet hozzányomom, majd annyi tejföllel összekevertem, amennyivel még nem lett túl híg. A lényeg, hogy úgy igazán kenhetően krémes maradjon. Aztán pedig már csak az a gerezd fokhagyma kellett összenyomva és az ízesítők. A sóval finoman, mert a sajtféleségek sósak lehetnek, sőt… :) Borsot csak akkor, ha igazán kedveled, én nem tettem bele, mert így lett igazán finom. A főszereplő pedig a curry. Ami kiemeli a répa ízét és picit dióssá varázsolja azt.
50gr kölest felteszek főni 150ml vízben. Amikor forrni kezd, hozzáöntök 150ml rizstejet. Ízesítem pár csepp steviával. Amikor minden folyadékot magába szívott és megpuhult, édesíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat betöltjük a gépbe. 30 percig dagasztjuk, majd 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük, utána átgyúrjuk, cipóra formázzuk, majd bevagdossuk, olivaolajjal megkenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 percig pihenni hagyjuk, majd hozzáadunk egy csipet sóval felvert egész tojást. Az időközben besűrűsödött masszát vékonyan, egyenletesen elterítjük egy sütőpapírral borított nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű