Végy 1 nagy szál répát (tényleg nagyot – ha nem találsz 2-3 kisebbet)
Kell még egy kis fej zeller fele is
1 tömlős sajtkrém (lehetőleg natúr-tejszínes)
10-15 dkg trappista, vagy füstölt sajt
2-3 evőkanál tejföl
1 teáskanál curry
1 kis gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só és bors
No miután jól megpucoltam azt a répát és a zellert, mindkettőt lereszeltem, a sajttal együtt. A sajtkrémet hozzányomom, majd annyi tejföllel összekevertem, amennyivel még nem lett túl híg. A lényeg, hogy úgy igazán kenhetően krémes maradjon. Aztán pedig már csak az a gerezd fokhagyma kellett összenyomva és az ízesítők. A sóval finoman, mert a sajtféleségek sósak lehetnek, sőt… :) Borsot csak akkor, ha igazán kedveled, én nem tettem bele, mert így lett igazán finom. A főszereplő pedig a curry. Ami kiemeli a répa ízét és picit dióssá varázsolja azt.
Hagymát dínsztelek kicsi szalonnával, majd teszek az aljára savanyú káposztát. A töltelékből kis gobócokat formázok és beleteszem a fazékba. Rétegezem káposzta-hús. Felöntöm vízzel...
Elkészítési idő: 2 hEgy tepsit kiolajozunk A szeletelt kenyereket elhejezzuk benne A tejfolt osszekeverjuk a felvert tojasokkal, sozzuk,borsozzuk izles szerint, es a kenyerekre ontjuk A tetejet r...
Elkészítési idő: 30 percA burgonyát, (kb 1,3 kilót -1 tepsire) vágja fel falatnyi, kb 1.5cm méretű darabokra, és tegye egy nagy keverőtálba. Mossa meg, majd csepegtesse le. Olajat forrosítson s süsse ki...
Elkészítési idő: kb 1 óra