Végy 1 nagy szál répát (tényleg nagyot – ha nem találsz 2-3 kisebbet)
Kell még egy kis fej zeller fele is
1 tömlős sajtkrém (lehetőleg natúr-tejszínes)
10-15 dkg trappista, vagy füstölt sajt
2-3 evőkanál tejföl
1 teáskanál curry
1 kis gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só és bors
No miután jól megpucoltam azt a répát és a zellert, mindkettőt lereszeltem, a sajttal együtt. A sajtkrémet hozzányomom, majd annyi tejföllel összekevertem, amennyivel még nem lett túl híg. A lényeg, hogy úgy igazán kenhetően krémes maradjon. Aztán pedig már csak az a gerezd fokhagyma kellett összenyomva és az ízesítők. A sóval finoman, mert a sajtféleségek sósak lehetnek, sőt… :) Borsot csak akkor, ha igazán kedveled, én nem tettem bele, mert így lett igazán finom. A főszereplő pedig a curry. Ami kiemeli a répa ízét és picit dióssá varázsolja azt.
https://gastrogreen.wordpress.com/category/etelek/szendvicskremek/
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1061602737216113&set=pcb.670873189718801&type=3&theater
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát egészben megfőzzük, majd megtisztítjuk. A tojásokat is megfőzzük és felkockázzuk a kolbásszal és sonkával együtt. A burgonyákat félbe vágjuk és kikaparjuk a belsejét....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást a liszttel, a kakaóval, a cukorral és egy kevés jel csomómentesre keverjük. A tejet felfőzzük a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a kakaós keveréket. Állandó keverés me...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A gyömbért és a citromot helyezzük az üvegbe, majd öntsük fel egy csésze forrásban lévő mézes vízzel (egy csésze vízhez 2 evőkanálnyi mézet adagolva). Fogyasztásig hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes