Hozzávalók (2 főre):
A zabpalacsinához:
• 100 g zabpehely (vagy zabliszt)
• 240 g natúr joghurt
• 1 tojás
• 1,5 ek juharszirup
• 1 tk sütőport
• 1 tk vaníliakivonat
• 1 ek kókuszzsír
• 250 g áfonya
• 2 ek kókuszchips
• 1 tk chia mag
• pár szem eper
A házi kókuszos joghurthoz:
• 200 ml görög joghurt
• 2 ek kókuszreszelék
• 2 ek sűrű kókusztej (lehetőleg light)
• 2 ek juharszirup
A görögjoghurtot, kókuszreszeléket, kókusztejet és juharszirupot alaposan összekeverjük. A zabpelyhet késes aprítóval finom daráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, tojást, juharszirupot, sütőport, vaníliakivonatot és habverővel alaposan összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk, majd egy teflon serpenyőt hevíteni kezdünk. Felolvasztunk benne egy késhegynyi kókuszzsírt, épp hogy csak mindenhova jusson belőle, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele, a tetejét pedig megszórjuk egy pár szem áfonyával. Amikor megjelentek a buborékok a tetején, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik oldalát is (minden adag tészta előtt olvasztunk egy kis kókuszzsírt). Végül kókuszos joghurttal, áfonyával, eperrel, kókuszchipsszel és chia maggal díszítjük.
#1 Ne olajon dinszteld meg a hagymát! Hát akkor min? Vízen!!! Ennyire egyszerű és mennyivel olcsóbb is! A hagyma vízen történő megdinsztelésével még édesebbé is válik a hagyma!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyetek egy kevés növényt a mézbe (mint a fotón is látható), állítsátok napra 3-4 hétig. Néhány naponta kicsit mozgassátok át, majd fogyasztás előtt szűrjétek. Meglátjátok, szeret...
Elkészítési idő: 3-4 hét Nehézség: KözepesMeleg tejben feloldjuk a zselatint, felverjük a tejszínt, beleforgatjuk a zselatint majd a meleg de nem túl forró olvasztott csokit és angolkrémet
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket megpucoljuk és szintén kisebb darabokra felvágjuk. Egy edénybe beletesszük a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű