2/3 csésze sárga mustármag
1/2 csésze almaecet
2/3 csésze víz
2 evőkanál friss kakukkfű
1,5 evőkanál friss rozmaring
1/2 teáskanál chili
1/3 teáskanál tengeri só
1 tk nyers méz vagy juharszirup
1/4 csésze víz, szobahőmérsékleten
Keverjük össze az almaecetet a vízzel, és adjuk hozzá a mustármagot. Hagyjuk ázni 2-3 napig.
A mustármag magába szívja szinte az összes folyadékot.
Ha vártunk 2-3 napot,vegyük elő és öntsük egy turmixgépbe,majd a többi hozzávalót is adjuk hozzá és turmixoljuk addig ameddig egy sima állagot nem kapunk. Ha úgy gondolod, hogy túl sűrű, adj hozzá 2 evőkanál vizet,és keverd újra ameddig sima nem lesz.
Öntsük egy üvegbe,és tároljuk hűtőben. Legfeljebb néhány hónapig tárolhatjuk .A legjobb azonban ha frissen fogyasztjuk akár egy mézes mustáros salátaöntetként :)
Kép:http://talesofakitchen.com/
Zsemle elkészítés: A hozzávalókat berakjuk a kenyérsütő gépbe úgy, hogy a folyékony anyagok kerülnek alulra a cukorral és az élesztővel, erre pedig a liszt. Elindítjuk a dagasztópr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDobjuk turmixba a smoothie hozzávalóit: a banánt, a joghurtot, az epret, a juharszirupot, a barna köles lisztet, és a lenmag őrleményt. Keverjük össze. Feltétnek: epersz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAddig felezzük a tököt, amíg megfelelő méretű lesz. Alufóliával bélelt tepsire tesszük és kevés vizet öntünk alá. A tetejét megkenjük mézzel és/vagy megszórjuk cukorral. 200 fokos...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÁtszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű