2/3 csésze sárga mustármag
1/2 csésze almaecet
2/3 csésze víz
2 evőkanál friss kakukkfű
1,5 evőkanál friss rozmaring
1/2 teáskanál chili
1/3 teáskanál tengeri só
1 tk nyers méz vagy juharszirup
1/4 csésze víz, szobahőmérsékleten
Keverjük össze az almaecetet a vízzel, és adjuk hozzá a mustármagot. Hagyjuk ázni 2-3 napig.
A mustármag magába szívja szinte az összes folyadékot.
Ha vártunk 2-3 napot,vegyük elő és öntsük egy turmixgépbe,majd a többi hozzávalót is adjuk hozzá és turmixoljuk addig ameddig egy sima állagot nem kapunk. Ha úgy gondolod, hogy túl sűrű, adj hozzá 2 evőkanál vizet,és keverd újra ameddig sima nem lesz.
Öntsük egy üvegbe,és tároljuk hűtőben. Legfeljebb néhány hónapig tárolhatjuk .A legjobb azonban ha frissen fogyasztjuk akár egy mézes mustáros salátaöntetként :)
Kép:http://talesofakitchen.com/
Sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd tegyük őket tűzálló edénybe. A tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, és verjük habbá őket. A vajat olvasszuk fel, ha forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádót meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Kicsit összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk néhány csepp...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével kivájjuk a kiflik belsejét, így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk a következő töltelék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű