Családireceptkönyv.hu

Házi mustá


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2/3 csésze sárga mustármag
1/2 csésze almaecet
2/3 csésze víz

2 evőkanál friss kakukkfű
1,5 evőkanál friss rozmaring
1/2 teáskanál chili
1/3 teáskanál tengeri só
1 tk nyers méz vagy juharszirup
1/4 csésze víz, szobahőmérsékleten

Elkészítés:


Keverjük össze az almaecetet a vízzel, és adjuk hozzá a mustármagot. Hagyjuk ázni 2-3 napig.
A mustármag magába szívja szinte az összes folyadékot.
Ha vártunk 2-3 napot,vegyük elő és öntsük egy turmixgépbe,majd a többi hozzávalót is adjuk hozzá és turmixoljuk addig ameddig egy sima állagot nem kapunk. Ha úgy gondolod, hogy túl sűrű, adj hozzá 2 evőkanál vizet,és keverd újra ameddig sima nem lesz.
Öntsük egy üvegbe,és tároljuk hűtőben. Legfeljebb néhány hónapig tárolhatjuk .A legjobb azonban ha frissen fogyasztjuk akár egy mézes mustáros salátaöntetként :)
Kép:http://talesofakitchen.com/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar medvehagymás kőrözött
medvehagymás kőrözött

A medvehagyma szárait eltávolítom, megmosom, leitatom a vizet róla és felaprítom. A túrót a tejföllel összekeverem, majd hozzáadom az aprított /esetleg reszelt/hagymát, borsot, köm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Madártej
Madártej

Elkészítés: 1. A tejből kb. 9 dl-t felteszünk főni. 2. Míg felforr, a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk az 1 evőkanál porcukrot, mellyel még kicsit továb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kardamomos rózsalekvár és rózsavíz
Kardamomos rózsalekvár és rózsavíz

A nagyobbik leánykám is segített a szedésben,majd a mosásban is ,ami az egész lekvárfőzés leghosszadalmasabb része volt,ugyanis tele volt mindenféle bogárral. A tisztítás után jött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk