1 nagy fekete retek
3 ek. méz
Vágjuk le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a retek belsejét, majd az üregbe kanalazzunk 2-3 evőkanál mézet. Nem kell túl sok mézet rakni, mert a retek levet fog engedni, és még az is el kell férjen az üregben.
A retek levágott tetejét tegyük vissza, alkalmazzuk fedőként. Hagyjuk egy éjszakán át állni, majd a keletkezett levet töltsük egy jól záródó kicsi üvegbe. Mivel semmilyen mellékhatása nincsen, bármikor fogyaszthatjuk, amikor ránk tőr a köhögés vagy torokfájdalommal küzdünk.
Milyen jó tulajdonsága van még a mézes szirupnak?
Azon túl, hogy nyugtatja a köhögést, a retek gazdag tápanyagokban, mint például a B-és C-vitamin, magnézium és kalcium. Ezen tápanyagok kombinációja révén hatékonyan serkenti a májat és az epehólyagot. További pozitív hatása, hogy szabályozza a vérnyomást, megakadályozza a székrekedést, szabályozza a hormonszintet és a pajzsmirigy működését. Minden keresztesvirágú jó hatással van a pajzsmirigy működésére, de ezek közül is az egyik legjobb a fekete retek.
A cukkinit meghámoztam, lereszeltem, sóztam, borsoztam és hagytam kb. 15 percig, hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodtam a levét. Hozzáütöttem két tojást, rászórtam a reszelt s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Piletinu narežite na kockice. 2. Za marinadu pomiješajte jaje, đumbir, češnjak, škrob, Gussnel, umak od soje i malo chilija i soli. Marinadu prelijte preko piletine, promij...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi, dobunk rá kb. egy evőkanálnyi sót. Fedő alatt közepes hőfokon megfőzzük a burgonyát. Ha a b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zellert meghámozzuk, hasábokra vágjuk, egy minimális olívaolajjal lespricceljük, sózzuk, borsozzuk, és sütőben vagy serpenyőben pirítjuk, míg színesedni nem kezd. Ekkor aprítóba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű