1 nagy fekete retek
3 ek. méz
Vágjuk le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a retek belsejét, majd az üregbe kanalazzunk 2-3 evőkanál mézet. Nem kell túl sok mézet rakni, mert a retek levet fog engedni, és még az is el kell férjen az üregben.
A retek levágott tetejét tegyük vissza, alkalmazzuk fedőként. Hagyjuk egy éjszakán át állni, majd a keletkezett levet töltsük egy jól záródó kicsi üvegbe. Mivel semmilyen mellékhatása nincsen, bármikor fogyaszthatjuk, amikor ránk tőr a köhögés vagy torokfájdalommal küzdünk.
Milyen jó tulajdonsága van még a mézes szirupnak?
Azon túl, hogy nyugtatja a köhögést, a retek gazdag tápanyagokban, mint például a B-és C-vitamin, magnézium és kalcium. Ezen tápanyagok kombinációja révén hatékonyan serkenti a májat és az epehólyagot. További pozitív hatása, hogy szabályozza a vérnyomást, megakadályozza a székrekedést, szabályozza a hormonszintet és a pajzsmirigy működését. Minden keresztesvirágú jó hatással van a pajzsmirigy működésére, de ezek közül is az egyik legjobb a fekete retek.
A zsemlét megáztatom,a gombát, májat kicsire vágom. Összekeverem minden hozzávalóval, de a zsemlemorzsa csak akkor kell ha túl lágy lesz a töltelék.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent alaposan összekeverünk, majd egy palacsinta-szerű kivitelezéssel a tűzhelyen kisütjük a masszát. Fontos: a már nagyon forró serpenyőbe tedd, de vedd le kicsire a gázt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kic...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A palacsintatésztát kikeverjük,kis pihentetés után kisütjük - A tölteléket kikeverjük,a palacsintákat feltekerjük (mint a rántott palacsintánál) - 180 C-on alufólia alatt 25-30...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű