menu

Családireceptkönyv.hu

megfázásra , köhögésre


Írta:

Elk. idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fekete retek
3 ek. méz

Elkészítés:


Vágjuk le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a retek belsejét, majd az üregbe kanalazzunk 2-3 evőkanál mézet. Nem kell túl sok mézet rakni, mert a retek levet fog engedni, és még az is el kell férjen az üregben.
A retek levágott tetejét tegyük vissza, alkalmazzuk fedőként. Hagyjuk egy éjszakán át állni, majd a keletkezett levet töltsük egy jól záródó kicsi üvegbe. Mivel semmilyen mellékhatása nincsen, bármikor fogyaszthatjuk, amikor ránk tőr a köhögés vagy torokfájdalommal küzdünk.
Milyen jó tulajdonsága van még a mézes szirupnak?
Azon túl, hogy nyugtatja a köhögést, a retek gazdag tápanyagokban, mint például a B-és C-vitamin, magnézium és kalcium. Ezen tápanyagok kombinációja révén hatékonyan serkenti a májat és az epehólyagot. További pozitív hatása, hogy szabályozza a vérnyomást, megakadályozza a székrekedést, szabályozza a hormonszintet és a pajzsmirigy működését. Minden keresztesvirágú jó hatással van a pajzsmirigy működésére, de ezek közül is az egyik legjobb a fekete retek.

megfázásra , köhögésre

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BAZSALIKOMOS ZÖLDBORSÓKRÉM
BAZSALIKOMOS ZÖLDBORSÓKRÉM

- 300 g zsenge zöldborsó szem - só, fehér bors ízlés szerint - 1 ek hidegen sajtolt tökmagolaj -1-2 gerezd fokhagyma - 2-4 dl tiszta víz - 3-4 db nagyobb bazsalikom levél -...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kombe
Kombe

Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Burgonyás lepény
Burgonyás lepény

A lisztet, burgonyát, sót, és a feloldott élesztőt összegyúrjuk. Előfordul, hogy valamelyik alkotóból tenni kell hozzá (liszt, vagy víz),ez a liszt, vagy a burgonya minőségétől füg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Virslitorta(finom
Virslitorta(finom

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk