menu

Családireceptkönyv.hu

Töltelék


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- szikkadt kenyér,
- 3 csirkemáj,
- 20 dkg gomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 cs petrezselyem,
- 4 egész tojás,
- ételízesítő,
- só,
- bors,

Elkészítés:


Kevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és a gombát a petrezselyemmel. Ételézesítővel, sóval, borssal megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.
Közben a kenyeret (zsemlét) vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk, és szétmorzsáljuk. Jól összegyurjuk a tojással és a fenti raguval. Ha híg lenne, zsemlemorzsát szórunk hozzá.
Megfelelő méretű hőálló zsákba tesszük (vagy fóliába csomagoljuk), és hosszúkás cipóformára alakítjuk (szakácsul: dresszírozzuk).
Beletesszük a húslevesbe, és lassan megfőzzük. Ha kész, kivesszük a zsákból, és hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük.
A leveshúsokkal, a zöldségekkel, a levestésztával együtt tálaljuk a húsleveshez.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyan ezt a receptet készítem el a töltött húsnak is.

Töltelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vagdalt hús krumplival
Vagdalt hús krumplival

A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Sajtgolyó
Sajtgolyó

A hozzávalókat összekeverjük, golyókat formálunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kölesfasírt
Kölesfasírt

1. A kölest felöntöm 3x-os mennyiségű vízzel, és lassú tűzön megfőzöm. Leszűröm, átmosom és hagyom kihűlni. 2. A hagymát apróra vágom, és olajon aranysárgára pirítom. 3. A végén...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar VIZES ZSEMLE
VIZES ZSEMLE

Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk