- szikkadt kenyér,
- 3 csirkemáj,
- 20 dkg gomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 cs petrezselyem,
- 2 egész tojás,
- só,
- bors,
Kevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és a gombát a petrezselyemmel. Ételézesítővel, sóval, borssal megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.
Közben a kenyeret (zsemlét) vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk, és szétmorzsáljuk. Jól összegyurjuk a tojással és a fenti raguval. Ha híg lenne, zsemlemorzsát szórunk hozzá.
Megfelelő méretű hőálló zsákba tesszük (vagy fóliába csomagoljuk), és hosszúkás cipóformára alakítjuk (szakácsul: dresszírozzuk).
Beletesszük a húslevesbe, és lassan megfőzzük. Ha kész, kivesszük a zsákból, és hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük.
A leveshúsokkal, a zöldségekkel, a levestésztával együtt tálaljuk a húsleveshez.
Ugyan ezt a receptet készítem el a töltött húsnak is.
A hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő:Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Ha megvagy, akkor szórj rá fél kg durva sót. Vigyázz, a finom s...
Elkészítési idő:Keverd össze és egy serpenyőbe Önts kevés oliva olajat. 2 x egy fagyiskanálnyi adagot rakj bele, és lapítsd el és alakítsd négyzet alakúra és süsd meg mindkettőt mindkét oldalán....
Elkészítési idő: