60 g darabos feta sajt
1dl görög joghurt
15 g friss kapor
1 evőkanál extra szűz olívaolaj (első lépésben csak 1 teáskanálra lesz szükség)
1-1,5 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál szárított oregánó
250 g csont és bőr nélküli csirkemell (kis darabokra vágva)
4 db pita félbe vágva
120 g csíkokra vágott jégsaláta
60 g szeletelt, meghámozott uborka
60 g szeletelt paradicsom
30 g apróra vágott lilahagyma
Egy keverőtálban alaposan összekeverjük a sajtot, joghurtot, kaprot, 1 teáskanál olajat és 1/4 teáskanál fokhagymaport.
Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat. Beleszórjuk a maradék fokhagymaport és az oregánót. Kb. 20 másodpercig kevergetjük. Jöhet bele a csirkemell. 2 percig sütjük. A csirkemellet elnegyedeljük és mindegyik pitába töltünk egy adagot, majd 2 evőkanálnyit a joghurtos keverékből, 2 teáskanál jégsalátát, 1 evőkanál uborkát és 1 evőkanál paradicsomot. A lilahagymát is egyenletesen elosztjuk a 4 pitába.
Bár a görögök eredetileg nyársra húzva tálalják a szuvláki húsdarabokat, én most pitában készítettem el mindezt friss zöldségekkel.
Knoblauch, Ingwer, Sojasauce, Gemüsefond und Wasser in einem hohen schmalen Gefäß pürieren, beiseitestellen. Die bissfest gekochten Mie-Nudeln in einer Pfanne in etwas Öl scharf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nem egyformára daráljuk, hanem két méretre: egy finomabbra, ez lesz a töltőanyag, ami egyenletesebbe teszi a kolbász állagát, és durvábbra, ami pedig javítja a textúráját, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű