Hozzávalók:
2,5 dl tej
4 tk cukor
2 dkg élesztő
1 tojás
10 dkg tejföl
40 dkg sima liszt
20 dkg rétesliszt
1 tk só
kevés tej a kiflik lekenéséhez
A kenyérsütő üstjébe öntöm a tejet, feloldom benne a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Várok pár percet, amíg az élesztő felhabosodik a tetején, és akkor a többi hozzávalót is az üstbe teszem. Elindítom a gépet egy olyan programon, ami csak simán dagaszt, és kb. 20 perc alatt összegyúratom vele a tésztát. Aztán lekapcsolom a kenyérsütöt, és jó félóra alatt hagyom duplájára kelni a tésztát. Ha nincs valakinek kenyérsütő gépe, ne csüggedjen, ugyanezt a munkát kézzel is elvégezheti;ebben az esetben a tésztát addig gyúrjuk, amíg szép egyenletes nem lesz.
A megkelt tésztát a gyúrólapra borítom, kissé átgyúrom, majd ilyen hosszúkásra formázom.
Nyolc egyforma részre vágom.
A nyolc részből nyolc kis zsemlét formázom, várok tíz percet, hogy a sikérszálak kicsit megnyúljanak, majd mindegyik zsemlét ovális formára nyújtom, és a rövidebb oldalánál kezdve feltekerem.
Az így kapott kifliszerűségeket sütőpapírral borított tepsire rakosgatom, és 50 fokosra állított sütőbe teszem 20 percre. Ezután a hőmérsékletet 190 fokra állítom, a kifliket lekenem tejjel, és kb. 16-17 perc alatt szép pirosra sütöm őket.
Die Zucchini waschen und in Scheiben schneiden. Die Tomaten waschen und achteln. Die Zwiebeln schälen und würfeln. Den Knoblauch abziehen und quetschen. Etwas Öl in einer Pfanne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet megmelegítem, majd hozzáadom a grízt folyamatos keverés mellett. Folyamatosan keverve megvárom, hogy besűrűsödjön. Hozzáadom a cukrot, ha újra besűrűsödött már kész is.
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát. Felön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű