menu

Családireceptkönyv.hu

Aranytej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Az Arany Tej egy csodálatos ital, ami rendkívüli előnyöket nyújt.
A fő összetevő ebben a receptben a kurkuma, aminek számos jótékony hatását egyre több kutatás igazol.

Kurkuma paszta elkészítése

Összetevők:
- 1 csésze kurkuma por
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 csésze szűrt víz

Elkészítés:


Elkészítés:
Keverjük jól össze a hozzávalókat egy kisebb serpenyőben.
Közép magas hőfokon addig keverjük, amíg sűrű paszta állagú nem lesz. Ez nem tart sokáig, úgyhogy nem érdemes magára hagyni.
Hagyjuk kihűlni a keveréket, amit egy kis üvegben a hűtőben tartunk.

Az aranytej elkészítése:

Összetevők:
- 1 csésze mandulatej vagy kókusztej
- 1 teáskanál kókuszolaj (lehet mandulaolaj, olivaolaj…)
- 1 teáskanál vagy több kurkuma paszta (ízlés szerint)
- Méz

Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy serpenyőben, kivéve a mézet.
Közepes lángon állandó keverés mellet melegítsük, de ne hagyjuk felforrni.
Utána mézet adhatunk hozzá ízlés szerint.

Visszahűlt állapotban tálaljuk. Fogyasszuk akár fahéj hozzáadásával,vagy gyümölcskarikákkal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ákos
Csokoládé fagylalt
Csokoládé fagylalt

A tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és beleolvasztjuk a csokoládét. Összekeverjük a többi hozzávalót és azt a keveréket is hozzáadjuk csokis tejszínhez. Ezt a massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Grizgombóc
Grizgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Fürjtojás zöldséges-kolbászos fészekben
Fürjtojás zöldséges-kolbászos fészekben

A sárgarépát zöldségspirálozóval vékonyra csíkozzuk vagy hosszában félbevágva hajszálvékonyra reszeljük. A zöldborsót a vaj felén néhány perc alatt roppanósra dinszteljük, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sárgatúró
Sárgatúró

A tojásokat feltörjük egy tálba és beleszórjuk a kristálycukrot, valamint a vaníliás cukrot, majd addig keverjük, amíg habos nem lesz. A tejet felforraljuk a csipetnyi sóval és fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk