- 1/2 kiló darált csirkemell
- 2 tojásfehérje
- 200 mili liter tejszín
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só, fekete bors
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 - 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 - 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Majd lehűtjük a hűtőszekrényben. Hűtés után jól szeletelhető.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk, és megszórjukőrölt borssal. Alaposan összegyúrjuk, és ha szüksége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bagettet 6 cm-es darabokra vágjuk. Olajjal kikenünk egy hőálló edényt vagy egy tepsit, belehelyezzük a kenyeret. A bagettdarabokat meglocsoljuk langyos tejjel. A közepét kanálla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsinta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral fehérre keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű