1 fej karfiol, apró rózsákra szedve
1/2 csésze reszelt mozzarella sajt
1/2 csésze forgácsokra vágott parmezán sajt
1 tojás
1/2 evőkanál összenyomott fokhagyma
1/2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
1/2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 teáskanál só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
A feltéthez:
¾ csésze reszelt mozzarella sajt
1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké.
3. Egy nagyobb tálban keverd össze a darált karfiolt a reszelt mozzarellával, a parmezánforgáccsal, a tojással, a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, a sóval és a borssal.
4. Az így kapott masszát simítsd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. fél centi vastagon.
5. Mehet is az előmelegített sütőbe, 10-12 perc után vedd ki. Szórd a félig kész karfiolkenyérre a másik adag mozzarellát. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt elolvad, és barnulni kezd. Hagyd hűlni 10 percig, majd vágd vastagabb csíkokra az isteni, szénhidrátmentes kenyérkét!
6. Friss zöldfűszerekkel és parmezánnal tálald, és tegyél mellé pikáns, paradicsomos szószt a mártogatáshoz!
A paprikakat megmostam, kicsumaztam,es kockakra vagtam. A paradicsomokat is megmostam, es szinten kockakra vagtam. A hagymat vekonyan felszeleteltem. Egy teflon edenyben a hagym...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát, gombát zsíron megpirítottam, félúton a hagyma is ment bele. végül a darált húst is hozzá tettem, meg a joulienre reszelt cukkinit, batátát, kevergetve megpirítottam...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, szalámit, lilahagymát, csemegeuborkát felkockázzuk, és a zsemléhez adjuk a tejföllel. Sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVastag aljú edényben felforralunk 3 liter vizet. Sózzuk, beleszórjuk a tésztát, és újra felforraljuk. Lefedjük a lábast, elzárjuk alatt a gázt, és félretesszük. A szalonnát felkoc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű