menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiolkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej karfiol, apró rózsákra szedve
1/2 csésze reszelt mozzarella sajt
1/2 csésze forgácsokra vágott parmezán sajt
1 tojás
1/2 evőkanál összenyomott fokhagyma
1/2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
1/2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 teáskanál só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors

A feltéthez:

¾ csésze reszelt mozzarella sajt

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké.
3. Egy nagyobb tálban keverd össze a darált karfiolt a reszelt mozzarellával, a parmezánforgáccsal, a tojással, a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, a sóval és a borssal.

4. Az így kapott masszát simítsd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. fél centi vastagon.

5. Mehet is az előmelegített sütőbe, 10-12 perc után vedd ki. Szórd a félig kész karfiolkenyérre a másik adag mozzarellát. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt elolvad, és barnulni kezd. Hagyd hűlni 10 percig, majd vágd vastagabb csíkokra az isteni, szénhidrátmentes kenyérkét!

6. Friss zöldfűszerekkel és parmezánnal tálald, és tegyél mellé pikáns, paradicsomos szószt a mártogatáshoz!

Karfiolkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GErika
Házi krémtúró
Házi krémtúró

A tejet és a joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb 24 óra kell n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi tepertőkrém
Házi tepertőkrém

A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a szétnyomkodott füstölt kolbászt és hozzákeverjük tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bazsalikomos-tejszínes csirkemell
Bazsalikomos-tejszínes csirkemell

A húst megmossuk, lapjában vékony szeletekre vágjuk és kevés vajon minden oldalukat pirosra sütjük. Mindet tűzálló edénybe tesszük, leöntjük a tejszínnel, rászórjuk az aprított fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mákosguba kicsit másképp
mákosguba kicsit másképp

A kifliket felkarikázom. A mákot a cukorral összekeverve ledarálom, hozzáadom a sót is. Egy tálba lerakok egy sor kiflit, majd megszórom a cukros mákkal. Ezt a rétegezést addig cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk