menu

Családireceptkönyv.hu

Házi Készítésű Pillecukor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10gr étkezési zselatin,5ek víz,150gr cukor,1ek méz,csipet só,100ml víz
ételfesték,1ek keményítő,1ek porcukor

Elkészítés:


A zselatint a 5 evőkanál vízzel összekeverjük.
A cukrot az 100 ml vízzel, mézzel,sóval és az ételszínezékkel (ha fehéret szeretnénk nem kell nyilván) feltesszük forralni, mikor már megolvadt a cukor, az első forrást megvártuk, levesszük, és a zselatinos vízhez keverjük. Nyugodtan öntsük a megdermedt zselatinra, úgyis felolvad benne, és ahogy kezd hűlni majd visszadermed az egész.
Kis fokozaton kézi habverővel habosítjuk. Egyre nagyobb fokozatra kapcsolunk, majd mikor már kezd keményebbé válni,tovább keverjük.
Beolajozott zsírpapíron elkenjük, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Összekeverjük a porcukrot a keményítővel, majd beszórjuk a munkafelületet, kiborítjuk rá a formából a pillecukrot, és leszedjük róla a sütőpapírt.
Formára szúrjuk, vagy fel is kockázhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha ti is kétszínűt szeretnétek mint ahogy én készítettem, akkor először készítsd el a fehéret, majd tedd a hűtőbe és egy óra múlva készíts egy másik kiválasztott színből, és csorgasd rá a tálcán levő rétegre, és várj amíg mindkettő megdermed!

Házi Készítésű Pillecukor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pajzsmirigy alulműködésre
Pajzsmirigy alulműködésre

Hozzávalók:• 1 liter házi pálinka• 40 fiatal zöld dió• 150 gramm barna cukor Elkészítés: A diót vágd darabokra, áztasd a pálinkába, majd add hozzá a cukrot. A keveréket tedd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ibolyából
Ibolyából

Dekorcukor 3 ek kristálycukrot kb. 3 ek friss illatos ibolyával mozsárban összedolgoztam. Megszárítom, majd lezárt üvegben sötét helyen tárolom. Desszert díszítésére fogom felh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodag -bokolyi
Bodag -bokolyi

Egy tálba öntöm a lisztet, hozzá adom a sót ízlés szerint, a sütőport, és összekeverem, majd hozzá adom lassan a vizet, mivel liszt függő a víz mennyiség hozzáadása, ezért óvatosan...

Elkészítési idő: 10-perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk