menu

Családireceptkönyv.hu

Baconos palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


bacon szalonna
palacsintatészta

Elkészítés:


Ahogy szoktad, készítsd el a palacsinta tésztát.

A szalonnákat süsd meg, majd tedd félre, hogy egy kicsit kihűljön. Közben keverd meg a palacsinta tésztát és töltsd egy kiürült, összenyomható flakonba, amin elég nagy lyuk van ahhoz, hogy a tésztát önteni tudd. (Ha nincs flakonod, töltsd tiszta, erős nejlon zacskóba, aminek majd a végét levágva tudsz megfelelő méretű lyukat képezni.)
A palacsintasütőt forrósítsd fel, majd nyomd bele a tésztát hosszú, ovális alakban, kicsit hosszabb és szélesebb csíkban, mint a szalonna mérete. Ezután tedd a közepére a szalonnát, enyhén nyomd rá, majd fedd be tésztával.
Ha az alsó oldala megsült, fordítsd át, és a többi tésztával, szalonnával is így járj el.

Baconos palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyúlpaprikás
Nyúlpaprikás

A nyulat feldaraboljuk. Hagymát olajon megfuttatunk, majd adunk hozzá őrölt paprikát. Utána rárakjuk a húst, majd felöntjük kevés vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint. Fedő alatt kész...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Pászkagombóc, levesbetét Mama receptje alapján
Pászkagombóc, levesbetét Mama receptje alapján

A pászka felét áztassuk hideg vízbe (vagy locsoljuk meg vele), de szárazon is maradhat. A másik részét törjük nagyon apróra, esetleg aprítógépben daráljuk le. A tojások sárgáját...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
ropogós édes ostya
ropogós édes ostya

A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, mindegyikkel 1-1 percet keverve. Hozzáadjuk a többi anyagot és sima egynemű tésztává keverjük. A felmelegített...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Pizza tészta (vékony)
Pizza tészta (vékony)

Az élesztőt a langyos vízbe morzsold bele. Gyúrd össze a liszttel, az olajjal és ízlésed szerint sóval. Fél órát pihentesd meleg helyen, és lisztezett deszkán nyújtsd ki a teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk