bacon szalonna
palacsintatészta
Ahogy szoktad, készítsd el a palacsinta tésztát.
A szalonnákat süsd meg, majd tedd félre, hogy egy kicsit kihűljön. Közben keverd meg a palacsinta tésztát és töltsd egy kiürült, összenyomható flakonba, amin elég nagy lyuk van ahhoz, hogy a tésztát önteni tudd. (Ha nincs flakonod, töltsd tiszta, erős nejlon zacskóba, aminek majd a végét levágva tudsz megfelelő méretű lyukat képezni.)
A palacsintasütőt forrósítsd fel, majd nyomd bele a tésztát hosszú, ovális alakban, kicsit hosszabb és szélesebb csíkban, mint a szalonna mérete. Ezután tedd a közepére a szalonnát, enyhén nyomd rá, majd fedd be tésztával.
Ha az alsó oldala megsült, fordítsd át, és a többi tésztával, szalonnával is így járj el.
Kézi robotgépet használva kavarjuk össze a tojást, a sót és a cukrot, adjuk hozzá a vizet. -- Egy külön tálban keverjük el a sütőport a lisztben, lassanként adjuk hozzá a tojásos...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűZa tijesto sam stavila 700g brašna, 8g kvasca pomiješala sa toplom vodom i žlicom šećera, zatim dodala u brašno 2 žlice ulja, 1 i pol žlicu soli, i zamijesila više na mekano. Pod...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kitekerjük, a piteformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is felérjen, majd villával alaposan megszurkáljuk. Előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon 3 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Íg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű