Kell hozzá egy nagy adag zöldség, só, nagy tálak, és egy erős daráló. Na meg pár segítő kéz, mert úgy sokkal gyorsabban megy, és szórakoztatóbb is :)
Fontos: ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, stb. zöldségek súlyai!
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld
Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Nekem az az igazi békebeli húsdarálóm van. Azon kb. 20 perc alatt toltuk át az egész adagot, tehát nem a darálás a sok idő, hanem az előkészítés.
Ha megvagy, akkor szórj rá fél kg durva sót. Vigyázz, a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós.
Keverd el benne a sót, és pihenj 15-20 percet, amíg levet enged a sótól a cucc.Időnként keverd még meg. Ha már van lé, akkor jöhetnek az üvegek. Kisebbekbe töltsd, hogy ne legyen sokáig levegőn, miután megbontottad. Ne feledd, ebben nincs tartósítószer, csak a só. Jól nyomkodd le a töltés során az anyagot az üvegekben, ne maradjon benne levegőbuborék.
Napfénytől védve tárold, hogy ne fakuljanak ki a színek.
kevés olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, felöntjük a tejszínnel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet tegyük fel melegedni egy evőkanálnyi cukorral és a csipet sóval egy kisebb fazékban. Amikor már forr, akkor szórjuk bele lassan a kukoricadarát. Kis fokozaton, folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megreszelem, levét kinyomom, majd összekeverem a pástétommal, a tojással, a fokhagymával és megsózom, megborsozom. Annyi zsemlemorzsát öntök hozzá, hogy keménykés massz...
Elkészítési idő: 20-40 perc Nehézség: KönnyűA tölteléket összekeverem és leforrázott karalábé levélbe töltöm. Egy marék sóskát zsíron megpárolok és a tűzről levéve elkeverjük egy ek liszttel és kicsi vízzel. Ráöntjük a megf...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes