menu

Családireceptkönyv.hu

Ételízesítő egész évre


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kell hozzá egy nagy adag zöldség, só, nagy tálak, és egy erős daráló. Na meg pár segítő kéz, mert úgy sokkal gyorsabban megy, és szórakoztatóbb is :)

Fontos: ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, stb. zöldségek súlyai!

1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld

Elkészítés:


Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Nekem az az igazi békebeli húsdarálóm van. Azon kb. 20 perc alatt toltuk át az egész adagot, tehát nem a darálás a sok idő, hanem az előkészítés.
Ha megvagy, akkor szórj rá fél kg durva sót. Vigyázz, a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós.

Keverd el benne a sót, és pihenj 15-20 percet, amíg levet enged a sótól a cucc.Időnként keverd még meg. Ha már van lé, akkor jöhetnek az üvegek. Kisebbekbe töltsd, hogy ne legyen sokáig levegőn, miután megbontottad. Ne feledd, ebben nincs tartósítószer, csak a só. Jól nyomkodd le a töltés során az anyagot az üvegekben, ne maradjon benne levegőbuborék.
Napfénytől védve tárold, hogy ne fakuljanak ki a színek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sajtos-tejszínes rakott pulykamell
Sajtos-tejszínes rakott pulykamell

A pulykamellet szeletekre vágjuk, és fokhagymás tejben kb. 2 órára bepácoljuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük. A jénai tálat kikenjük margarinnal. A pulyk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ferenc
LASAGNE BOLOGNESE
LASAGNE BOLOGNESE

1. A vöröshagymát felkockázzuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. 2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompü...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyérlángos
Kenyérlángos

A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsanett
Kenyér
Kenyér

A langyos vizet ráöntöm a kovászra és belemorzsolom az élesztőt. Addig hagyom életre kelni, míg a lisztet átszitálom. Hozzáadom a lisztet a tésztához és a sót. Puha rugalmas tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk