1 nagyobb karfiol
1 hagyma
2 zöld paprika
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemlevél
1 dl paradicsomlé
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
fél csípő paprika
só, bors
vaj
A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még 0,5 dl vizet is, hogy ellepje és a paradicsomszószt is belekavarjuk. A fűszereket és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kis tűzön készre főzzük. Mielőtt teljesen elkészülne rászórjuk a felaprított zöldpetrezselymet és a csípős paprikát. Tésztával, vagy burgonyával tálaljuk.
A főtt rizshez hozzáadjuk a lereszelt sajtot és a tojást. Alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, még ízesíthetjük ízlés szerint fűszerekkel. Ha nagyon ragacsos lenne, zsemlemorzsát a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.) Egy lábasba tess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőrizzük. Hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd ugyanezen a hőfokon 5 percet f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgája... 10 dkg cukor 1 cs vanília cukor 1 egész vanília kikapart magja... 1,5 dl tej... a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű