1 nagyobb karfiol
1 hagyma
2 zöld paprika
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemlevél
1 dl paradicsomlé
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
fél csípő paprika
só, bors
vaj
A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még 0,5 dl vizet is, hogy ellepje és a paradicsomszószt is belekavarjuk. A fűszereket és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kis tűzön készre főzzük. Mielőtt teljesen elkészülne rászórjuk a felaprított zöldpetrezselymet és a csípős paprikát. Tésztával, vagy burgonyával tálaljuk.
5. A „kéregsütés” pont fordítva jó, mint ahogy azt sokan – celebséfeket is beleértve – ismerjük. Forrásunk (>>) szerint mindenki rosszul süti a húst, aki a bepácolt szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A megmosott cukkiniket hosszában elvágjuk és kikaparjuk a belsejüket egy kanállal. Az aljukból levágunk hosszában egy vékony csíkot, ezzel stabi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsíron pirítsd aranybarnára a feldarabolt lila hagymát. Add hozzá a csirkemellet, valamint a fűszerpaprikát, és süsd kb. 2-3 percig. Turmixold össze a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat félbevágjuk, majd felszeleteljük, egy forró serpenyőbe dobjuk és szárazon pár percig pirítjuk őket. Amikor a gombák kissé megpirultak, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű