• 50 dkg darált sertéshús (lapocka vagy comb)
• 2 zsemle
• 2 tojás
• 1 kis fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 kis kanál majoranna
• 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
• só
• bors ízlés szerint
• kb. 10 dkg zsemlemorzsa
• kb. 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés: A zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. A fokhagymát összenyomjuk. Valamennyi hozzávalót alaposan összedolgozzuk. (Mindenki saját ízlése szerint fűszerezze.)
Vizes kézzel gombócokat formázunk (van, aki lapos pogácsákat készít), és zsemlemorzsában megforgatjuk. Végül nem túl forró olajban kisütjük
1. A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. 2. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval, és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott gombát felaprítjuk. Zsíron, vagy olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, és a petrezselyemmel addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. Összedolgoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágom,és a vaj-olaj keverékén,kis lángon megdinsztelem.Hozzáteszem a megtisztított,nagyobbakra vágott májat,sózom,borsozom(én mindig frissen őrölt fehérborsot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű