• 50 dkg darált sertéshús (lapocka vagy comb)
• 2 zsemle
• 2 tojás
• 1 kis fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 kis kanál majoranna
• 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
• só
• bors ízlés szerint
• kb. 10 dkg zsemlemorzsa
• kb. 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés: A zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. A fokhagymát összenyomjuk. Valamennyi hozzávalót alaposan összedolgozzuk. (Mindenki saját ízlése szerint fűszerezze.)
Vizes kézzel gombócokat formázunk (van, aki lapos pogácsákat készít), és zsemlemorzsában megforgatjuk. Végül nem túl forró olajban kisütjük
In der Zwischenzeit die Zwiebeln würfeln und glasig anbraten. Den rohen Reis in eine Auflaufform oder auf ein hohes Backblech geben. Wenn die Hähnchenschenkel gekocht sind, aus dem...
Elkészítési idő:A tojásfehérjéket egy csipet só segítségével habbá verjük. Közben szép fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg kemény és fényes hab lesz. A tojássárgájákho...
Elkészítési idő: 30 percA hagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, felkarikázzuk a kolbászt is. A felhevített vajon összesütjük, majd kiszedjük a zsiradékból. A tortilla egyik felére halmozzuk a ragu...
Elkészítési idő:A szikkadt kifliket felkarikázzuk. A tejet és a habtejszínt egy nagyobb edényben meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukorral és vaníliáscukorral kikevert tojásokat, a csipet sót és hab...
Elkészítési idő: