- 1 nagy kaliforniai paprika
- 150g aszalt paradicsom fűszeres olajban ( az olajat nem
használjuk)
- 4 szem retek
- 1 zöld hegyes erős paprika
Napraforgómag pástétomhoz:
- 150g hántolt napraforgómag
- 1 újhagyma
- 1/2 ek sörélesztő pehely
- 1/2 marék friss petrezselyem levél
- pár csep frissen facsart citromlé
- 1/2 ek emóció
- frissen őrölt fekete bors
- só
- víz (ha szükséges)
A napraforgómagot áztassuk vízbe előző éjszaka. Másnap jól mossuk át egy szűrőkanál segítségével.
A napraforgómag pástétomhoz a hozzávalókat tegyük aprítógépbe (kivéve petrezselyem leveleket azt a végén adjuk hozzá) és turmixoljuk egynemű krémmé. Ízlés szerint ízesítjük.
Felaprítjuk a retket, hegyes erős paprikát és az aszalt paradicsomokat.
A kaliforniai paprikát megmossuk, szép fényesre töröljük majd hosszába kettévágjuk és a magházat eltávolítjuk. Megtöltjük először feléig a napraforgómag pástétommal és egyenletesen ráhelyezzünk 1 ek aprított aszalt paradicsomot, s végül teljesen betöltjük a paprikát. A tetejét beborítjuk az aszalt paradicsommal majd retekkel és hegyes erős paprikával díszítjük.
Tálalható krékerrel vagy zöldség spárgával.
Fantasztikus az ízek harmóniája.
Szükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit reszeljünk le és keverjük össze 500ml mézzel. A mézzel kapcsolatban fontos, hogy ne bolti,hanem házi mézet vásároljunk! Ebből az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA rizst dupla mennyiségű enyhén sós vízben hagyományos módon puhára pároljuk majd hűlni hagyjuk.(azok a fajták jók,amik egy kicsit szétfőnek,mert csak akkor áll össze) Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykaszárnyat kettévágom. Egy tepsit veszek elő, beleteszem az olvasztott zsírt, ráhelyezem a megmosott burgonyát. Rászóróm a felaprított szalonnát, a felaprított fokhagymát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű