Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

BURGONYÁS LÁNGOS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 20 db-hoz:

*A lángos tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
250 g burgonya (főtt, áttört)
1 csapott teáskanál kristálycukor
200 ml tej (2,8%-os)
15 g élesztő (friss)
1 nagy csipet só

*A sütéshez:
étolaj

*Az ízesítéshez:
tejföl (20%-os)
fokhagyma
sajt - trappista

Elkészítés:


1 A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, és az élesztőt. Kezünkkel jól oldjuk fel az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni a keveréket, hogy az élesztő felfusson.
2 Tegyük egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, majd tegyük hozzá a főtt, áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt is.
3 Most alaposan dolgozzuk el a tésztát. Ha összeállt, akár az asztalra is kivehetjük, ott könnyebb dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után a tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és meleg - nem forró! - helyen kb 45 percen át kelesszük.
4 A két-háromszorosára kelt tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra, majd egy vizespohárral szaggassunk ki belőle darabokat.
5 A kiszúrt darabokat 10-20 percig pihentessük, úgy, hogy ne kelhessenek össze, majd kezünkkel kissé húzzuk szét őket lángos alakúra.
6 Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és egyenként süssük ki a lángosokat - egyszer forgatva. A kisült lángosokat ne tegyük egymásra! Egy szalvétával fedett tálcán terítsük szét őket.
7 Ahogy kisültek, fokhagymával, tejföllel kenjük le, reszelt trappista sajttal bőségesen szórjuk meg. A sütést követően minél hamarabb fogyasszuk!

Trükkök, tippek, praktikák:


BURGONYÁS LÁNGOS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Melikes
Melikes

A hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem. Beleteszem a sűrített paradicsomot, a csípős és csemege piros aranyat, megszórom pirospaprikával. A vagdalthúst összetöröm villával...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
111. Gombás-caprese csirke gerslivel
111. Gombás-caprese csirke gerslivel

mozzarellát kb. egyenlő vastagságúra szeleteljük. A húst az előmelegített (2 ek olajjal) serpenyőben hirtelen megsütjük, hogy egy szép aranybarna kérget kapjon. A sütőt 180-200 °C...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortillába csavart tojásrántotta
Tortillába csavart tojásrántotta

A tojásokat feltörjük egy tálba.Hozzáadjuk a sót, a petrezselyemzöldet és kikeverjük egy villával.Öntsük a keveréket a forró serpenyőbe.Pár perc múlva, mikor átsült, a széleinél el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almazselé - gumicukor
Almazselé - gumicukor

Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál vízzel 20 percre fedővel lefedve feltesszük főzni. Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a cukrot és tovább pároljuk 30 percig. A tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk