A palacsintához:
30 dkg liszt
6 dl tej
5 tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só
A gesztenyekrémhez:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone (zsírszegény)
1 tk rumaroma
ízlés szerint porcukor
A csoki ganache-hoz:
50 g étcsoki
50 ml habtejszín
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, robotgéppel összedolgozzuk a mascarponéval, a rumaromával és ízlés szerint porcukorral. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tojások fehérjét habbá verjük, félretesszük.
A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a csipet sóval elkevert lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot szilikonos lapáttal.
Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg, majd átcsúsztatjuk a tortatálra.
A palacsintákat megkenjük vékonyan a gesztenyekrémmel, így folytatjuk, míg el nem fogy a krém és a palacsintatészta. A tetejére fordítva tegyük az utolsó palit: azaz a megsült fele legyen felfelé.
A mázhoz az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük a tejszínnel. A palacsintatorony tetején elkenjük, és már fogyaszthatjuk is, habár néhány óra hűtés után még finomabb.:)
Az alaposan lehűtött tejszínből habot verünk, félretesszük. Két keverőtálat meleg vízfürdő fölé helyezünk. Az egyik keverőtálban megolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a másikba...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól kikeverjük. Egy kisebb serpenyőt (teflon, 15 cm átmérőjű/belméret) kikenünk olajjal, ezt jól felforrósítjuk, majd kisütjük a palacsintákat. Töltelék A sonkát...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt elkeverjük az édesítővel. Késes aprítógépbe tesszük a málnát, a tejszínt rácsurgatjuk, és 1-2 perc alatt elkészítjük a málnafagyit: Elindítjuk az aprítót, pár másodperc...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűBedagasztottam,ment pihenni 20 percig a tésztám amíg előmelegítettem a sütőt 180 fokra(alsó-felső sütésen) ezt 4 részre osztottam,majd gömböt formáltam kinyújtottam vékonyra,hogy j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű