menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta


Írta:

Elk. idő: 30-60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




A palacsintához:

30 dkg liszt
6 dl tej
5 tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só

A gesztenyekrémhez:

25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone (zsírszegény)
1 tk rumaroma
ízlés szerint porcukor

A csoki ganache-hoz:

50 g étcsoki
50 ml habtejszín

Elkészítés:




A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, robotgéppel összedolgozzuk a mascarponéval, a rumaromával és ízlés szerint porcukorral. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tojások fehérjét habbá verjük, félretesszük.
A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a csipet sóval elkevert lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot szilikonos lapáttal.
Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg, majd átcsúsztatjuk a tortatálra.
A palacsintákat megkenjük vékonyan a gesztenyekrémmel, így folytatjuk, míg el nem fogy a krém és a palacsintatészta. A tetejére fordítva tegyük az utolsó palit: azaz a megsült fele legyen felfelé.
A mázhoz az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük a tejszínnel. A palacsintatorony tetején elkenjük, és már fogyaszthatjuk is, habár néhány óra hűtés után még finomabb.:)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Serpenyős burgonyás pizza
Serpenyős burgonyás pizza

A burgonyákat alaposan megmosom és nagyon vékonyra szeletelem. A serpenyőbe a vajat megmelegítem és a vékony burgonyakarikákat leterítem. Erre teszem a paradicsom vagy pizzaszószt,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

1. tojássárga + cukor + vaniliás cukor 2. liszt, tej, víz, só 3. felverjük a tojásfehérje habot, beleforgatjuk a tésztába 4. olaj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Njoki u umaku od šljiva
Njoki u umaku od šljiva

U tavi na maslacu popecite izmrvljene kekse do zlatnožute boje. Dodajte mljeveni mak pa još kratko sve pomiješajte. 2. Njoke skuhajte u posoljenoj vodi prema uputi na pakiranju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Gombás táska
Gombás táska

A gombát megtisztítjuk, aztán szeletekre vágjuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk