25 dkg túró
10 dkg liszt (én fele rozslisztet, fele kilófaló lisztet használtam)
2 db tojás
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
vanília aroma
1 kk sütőpor
kevés olaj a sütéshez
A hozzávalókat összekeverjük és kis időre pihentetjük, amíg a liszt kicsit megdagad (addig felmelegítjük az olajat a sütéshez). Belekanalazunk néhány kanállal a masszából a forró olajba és pár perc alatt megsütjük. Házi lekvárral az igazi. :)
Kiadós, laktató étel, kiváló pl. babgulyás után.
A leveles tésztát kinyújtom, négyzetekre vágom, a virslit bőrétől, burkolatától megszabadítva beletekerem a tésztadarabokba, a tojássárgájával megkenem, reszelt sajtot szórók rá....
Elkészítési idő: 30 percA medvehagyma szárait eltávolítom, megmosom, leitatom a vizet róla és felaprítom. A túrót a tejföllel összekeverem, majd hozzáadom az aprított /esetleg reszelt/hagymát, borsot, köm...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk pihentetni addig, míg a tölteléket elkészítjük! A töltelék összevalóit egy tálba összekeverjük és közbe nagyon figyeljük, hogy nehogy t...
Elkészítési idő:A szeletelt mandulát egy sütőpapírral fedett tepsire szórjuk, elsimítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen, és 180 fokos sütőben 4-5 perc alatt illatosra pirítjuk. Közben a cukr...
Elkészítési idő: