Szemályenként:
2-3 tojás
2-3 vékony szelet jó minőségű, füstölt sonka
1/2 tk. olaj vagy zsír
Só
Személyenként 2-3 tojást, és 2-3 szelet (3-6 dkg) füstölt sonkát számolj.
Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, olvaszd fel benne a zsiradékot vagy öntsd bele az olajat.
Vedd vissza a lángot közepesre, tedd bele a sonkaszeleteket, és kb. 1-1,5 perc alatt közepesen pirítsd meg az egyik oldalukat.
Fordítsd meg a sonkát, üsd a tojásokat a sonkaszeletekre, vagy éppen a szeletek közé, ha jobban átsütve szereted. Vigyázz, hogy a sárgája egészben maradjon. Ízlés szerint sózd meg a fehérjét (ha a sárgáját sózod, akkor sütés után foltos lesz), és szükség esetén egy spatulával vagy a serpenyő enyhe mozgatásával hagyd, hogy a fehérje a serpenyő teljes felületén elterüljön.
Közepes lángon süsd kb. 2 percig, amíg a fehérje megszilárdul.
Ha nem szereted a folyós sárgáját, akkor egyrészt lefedheted sütés közben, vagy kb. 1 percre megfordíthatod az egészet, hogy a teteje is átsüljön.
Azonnal, még melegen tálald. Ízlés szerint borssal vagy pirospaprikával is megszórhatod, ha fűszeresebben szereted.
Először is nagyon fontos, hogy ne a névnapodra kapott bolti virágcsokrot szedd szét, mert azok a virágok tiszta rózsavíz készítésére teljesen alkalmatlanok. Ha van kerted akkor onn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. A kapott tésztát sodrófával fél centi vastagra nyújtjuk. A rátéthez a lisztet a langyos zsírral (vagy margarinnal) kikeverjük, majd ezzel a masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA répát, a zellert, petrezselyemgyökért, hagymát felkarikázzuk, vízbe puhára főzzük. A paradicsomot megmossuk, daraboljuk és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ledaráljuk, belekavarjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 darab, kb. 1,5 dl űrtartalmú szilikonos sütőformát vagy kisméretű tűzálló tálat (például szufléformát) zsírozz ki. Helyezz alulra ízlés szerinti mennyiségben a felszeletelt hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű