•2 nagyobb gyömbér
•80 dkg cukor
•1,5 l víz
•1 citrom
A gyömbért tisztítsd meg, és szeleteld fel kis darabokra, esetleg le is reszelheted. Öntsd fel vízzel, add hozzá a cukrot, és kezdd melegíteni. Közben nyomd hozzá a citrom levét. Addig forrald, amíg a cukor el nem olvad, majd takard le, és hagyd állni 30 percig. Ha csípősebben, intenzívebben szereted, akár egy órán át is a szirupban maradhatnak a gyömbérdarabok.
Közben az üvegeket alaposan mosd ki mosószeres vízzel, majd szűrd bele a szörpöt. Ha hosszabb ideig akarod megőrizni, akkor forrald fel ismét, és forrón rakd a felmelegített üvegekbe. Késhegynyi tartósítószert is dobhatsz rá. Tedd szárazdunsztba, és várd meg, míg kihűl.
Először a rizst megmossuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. Amikor elkezd főni, fedőt teszünk rá, és kb. 25 percig hagyjuk így párolódni. Időközönként átkeverjük. Amik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit belerakom egy turmixgépbe és összedolgozom. A palacsintasütőt alacsony lángon felhevítem (ha nem teflonos érdemes kókuszzsírral bekenni vékonyan), majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukrot az edénybe és 15 Mp/10 F A meggyet hozzá adjuk és 15 MP/8F aprítjuk A túrót és a joghurtot hozzá adjuk 30-40 MP/4-5 F a fekete kanál segítségével krémesre keverjük. Rög...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű