1 kg nagyon finom, átszitált porcukor
70 ml víz
40 g margarin
40 g méz
8 g étkezési zselatin
A porcukrot egy nagyon sűrű szitán átszitáljuk egy keverőtálba, kb. felét áttesszük egy másik edénybe, a keverőtálban maradt porcukor közepére csinálunk egy lyukat.
Egy edénybe tesszük a zselatint és a vizet.
Felolvasztjuk vízgőz fölött. Beletesszük a margarint és a mézet. Olvadásig kavarjuk.
Azon melegében hozzáöntjük a porcukorhoz, majd kanállal elkezdjük összekeverni őket.
Mikor már nem tudjuk kanállal végezni a műveletet, elkezdjük kézzel gyúrni és tovább adagoljuk a porcukrot.
Mindaddig folytatjuk a porcukor adagolását a másik edényből, míg egy összeálló, edényhez már nem, de a kezünkhöz még ragadó masszát kapunk.
Nem biztos, hogy az egész cukrot bele kell gyúrni, csak amennyit felvesz, de ennyit készítsünk elő.
Hogy mennyit vesz fel az nagyon sok mindentől függ, a porcukor minőségétől, a margarintól, a zselatintól, szóval tág határok között mozoghat; van akinek már 600 g porcukornál jó, van akinek több megy hozzá, mint 1 kg.
Mikor jónak ítéljük az állagát az előkészített fóliába csomagoljuk be, majd tegyük még egy zacskóba, fémdobozba vagy valamibe, hogy megóvjuk a kiszáradástól, majd pihentessük szobahőn egy fél napot.
Ezalatt sokat keményedik a masszánk.
Ha nagyon keménynek, töredezősnek ítéljük, akkor tegyük mikróba, kis fokozaton langyosítsuk fel, majd utána margarinnal gyúrjuk át.
Addig gyúrjuk, míg érezzük, hogy jó képlékeny masszát kaptunk, ezután használhatjuk bevonásra, figurák, virágok készítésére.
A formázáshoz, nyújtáshoz étkezési keményítőt használhatunk.
Ha torta bevonásához szeretnénk használni, akkor hagyhatjuk lágyabbra, ha viszont virágdíszek, figurák készítésére, akkor gyúrhatjuk kicsit keményebbre.
A csokoládé temperálás Bonbon készítéshez: A temperálni kívánt csokoládé mennyiség három negyedrészét gőz fölött olvasztjuk.Maghőmérővel ellenőrizzük a hőfokot. Én keserű csokol...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarin kivetelevel feltesszük fözni magasfalu edenyben ,masfel orat fözzuk alacsony hömersegleten. A margarint akkor adjuk hozza, ha a massza má felvette a karamell szinet es...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldaluk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű