125 g krémtúró (zsírszegény)
2 dbtojás
½ csomagsütőpor
ízlés szerint só, bors, apróra vágott zöldfűszer, szezámmag, stb.
Ez a mennyiség 4 db lángosra elég. Ha többet szeretne készíteni, akkor nyugodtan duplázza meg a hozzávalók mennyiségét.
A túrót, 1 tojás sárgáját és a sütőport alaposan elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg megszórjuk a zöldfűszerekkel. A 2 tojásfehérjéből kemény habbot verünk.
A tojáshabot óvatosan belekeverjük a túrós masszába. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, ízlés szerint szezámmaggal (vagy más maggal, például napraforgómaggal, tökmaggal, lemaggal) megszórjuk.
A lángosokat 150 fokon 40 percig sütjük. Természetesen a lángos íze eltér a hagyományos tésztából, bő zsiradékban kisütött lángos ízétől. Nekem nagyon ízlik ez az egészségesebb és diétás verzió. Sonkával, mozarella sajttal és paradicsommal szoktam fogyasztani, de a családnak bevált a klasszikus tejfölös-sajtos verzió is.
Az alaphoz egyszerű piskótát sütöttem, most mandulával és gesztenyeliszttel. Minden piskótát így szoktam sütni, a hagyományosat is, nem választom szét a tojásokat. Az egész tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés zsiradékon megfuttatjuk a héjastul felkockázott cukkinit. Rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, együtt pirítjuk. Mielőtt levennénk a tűzről, sózzuk és borsozzuk. Közbe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés és újraoltás (zselatinnal): 1. Öntsük a kókusztejet egy lábasba, és hevítsük fel 82 fokra, majd hűtsük le 43 fokra, mely a baktériumok számára a legideálisabb hőmérsékl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű