A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 cs. instant élesztő (lehet friss is)
- 1 csapott ek. só
- fél ek. cukor
A töltelékhez:
- 15 dkg sonka
- 10-15 dkg sajt
- fél doboz kukoricakonzerv
- 1 lilahagyma
- fél nagy dobozos tejföl
- 2 fokhagyma
+ 1 tojás a tetejét megkenni
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a közepébe mélyedést csinálunk, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. Felöntjük annyi langyos tejjel, ami a mélyedés széléig ér. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Majd összegyúrjuk a maradék tejjel, a sóval és az olajjal. Kis cipót formázunk belőle, megszórjuk liszttel, és letakarva minimum fél óráig kelesztjük meleg helyen. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk.
Mély lábasba öntjük a vizet, és a citromlével együtt felforraljuk. Közben a tojásfehérjét a sóval lazán felverjük, kb. annyira, mint a tojásrántottánál szoktuk. Amikor a víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A bagettet hosszában vágd ketté, távolítsd el a belsejét, de csak az alsó felének. Kend meg a kibelezett részt fokhagymával, a kiszedett bagettbe megy majd a töltelék....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott rizst egy csipet sóval és vaníliáscukorral puhára főzöm kevés vízzel a 8 dl tejben. Közben a vajat a cukorral, a tojássárgákkal és a reszelt citromhéjjal habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vizet ráöntöm a kovászra és belemorzsolom az élesztőt. Addig hagyom életre kelni, míg a lisztet átszitálom. Hozzáadom a lisztet a tésztához és a sót. Puha rugalmas tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű