A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 cs. instant élesztő (lehet friss is)
- 1 csapott ek. só
- fél ek. cukor
A töltelékhez:
- 15 dkg sonka
- 10-15 dkg sajt
- fél doboz kukoricakonzerv
- 1 lilahagyma
- fél nagy dobozos tejföl
- 2 fokhagyma
+ 1 tojás a tetejét megkenni
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a közepébe mélyedést csinálunk, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. Felöntjük annyi langyos tejjel, ami a mélyedés széléig ér. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Majd összegyúrjuk a maradék tejjel, a sóval és az olajjal. Kis cipót formázunk belőle, megszórjuk liszttel, és letakarva minimum fél óráig kelesztjük meleg helyen. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk.
A tejfölt a sajtkrémmel és borssal összekeverjük, és állni hagyjuk. Beletesszük a többi hozzávalókat, és jól összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlívaolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott zöldhagymát. Rövidesen hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és kockákra vágott paprikát. Végül a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókusztejet a vízzel és a fűszerekkel elkeverjük, belevegyítjük a barnarizs-lisztet. Felforrósított, olajjal vékonyan kikent serpenyőbe sonkát szórunk, megpirítjuk, majd beleöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat apróra vágjuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát is apróra vágjuk és hozzákeverjük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük és ráö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű