- 2 nagyobb szelet szikkadt kenyér
- 1 kisebb póréhagyma
- 2 főtt tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg tehéntúró
- 8 kisebb vagy 4 nagyobb piros pritaminpaprika
- 1 fehér bors
- só
- olívaolaj a sütéshez
Előkészítés: 20 perc - Sütés: 10 perc. - Megmossuk a paprikákat, a végüket levágjuk, a csutkát, magot kiszedjük mintha töltött paprikát csinálnánk. Lecsípjük a zöldség hegyét is, mert így tudjuk majd teljesen megtölteni. A levágott végeket sem kell kidobni, egy részét megsütjük majd a töltött paprikával együtt, másik részéről pedig leszedjük a használható paprikahúst, és belekeverjük a töltelékbe azt is. Felkockázzuk a kenyeret, a főtt tojást meg a póréhagymát apróra felvágjuk. Összekeverjük a túrót a lereszelt fokhagymával, a tojással, a hagymával, a kenyérrel, a kis maradék paprikahússal, őrölt fehér borssal és sóval ízesítjük. Megtöltjük a paprikákat. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, felforrósítjuk, és pár perc alatt körbesütjük rajta a paprikákat. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Össze keverni és keleszteni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a habosítás vége felé hozzáadjuk az édesítőt is. Hozzáforgatjuk a kókuszreszelék és a rizsliszt keverékét, esetleg a további íze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHígabb nokedli tésztát készítünk belőlük. A húst lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a masszába és azonnal a forró olajba tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.5 dl tej 1.5 dl víz 20 g vaj ( olvasztott) 20g cukor 15g só ( én kevesebbet teszek bele mert nem szeretem a sósat) 480g liszt 15g élesztő. A hozzávalókat össze dolgozzuk d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű