menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes-csokoládés mousse


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csokoládés krém:
10 dkg fehér csokoládé
2 tojássárgája
3 ek porcukor
1 tk vaníliaaroma
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 g zselatin (por)
1,5 dl tej
Meggyzselé:
50 dkg meggy
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
reszelt citromhéj
1 ek étkezési keményítő
2,5 dl víz

Elkészítés:


A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyük le, és hagyjuk hűlni.

A fehér csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és szintén gőzfürdő fölött kevergetve, olvasszuk fel egészen. Ezután vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik.

A tojásos masszához ezután kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés-zselatinos keveréket.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, szintén kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés krémhez. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a krém.

A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy serpenyőbe és öntsünk rá 2 dl vizet. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahajat és reszelt citromhéjat. Főzzük pár percig, de vigyázzunk nehogy a meggy szétfőjön.

A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meggyhez. Ezután állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.

A lehűtött krémet vegyük ki a hűtőből, majd a meggyzselével felváltva kanalazzuk bele a poharakba. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Az lehűtött pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.

Meggyes-csokoládés mousse

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vanília sodó
Vanília sodó

Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Apránként felengedjük a tejjel és a tejszínnel, majd lassú tű...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott bundáskenyér jénaiban
Rakott bundáskenyér jénaiban

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tojásokat felverem a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenem, 3 szelet kenyeret megmártóztatok a tojásos tejfölben, é...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hetes lángos
Hetes lángos

Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom. A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Gombóc barack lekvárral
Gombóc barack lekvárral

A krumplit meghámozom, összekockázom sóval puhára főzöm, majd le szűröm, és krumplitörővel pépesre töröm, és hagyom kihűlni! A grízt az olajon megpirítom, sózom, és kevés vízzel me...

Elkészítési idő: 20-perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk