1,5 dl víz
egy marék érett eper
édesítőszer (nem kell sok az eper miatt)
citromhéj (nekem elfogyott így kipróbáltam egy teáskanál diabetikus lekvárral)
1 tojás (a fehérjére lesz szükségünk)
Az epret összetörjük villával, vagy leturmixoljuk. Hozzáadjuk az édesítőszerrel felforralt vizet, miután kissé kihűlt. Jól összekeverjük a citromhéjjal. Fagyasztóba tesszük.
Hagyjuk fél órán át benne, majd vegyük ki, és keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.
Tegyük vissza a fagyasztóba, fél óránként keverjük meg. Maradhat egy éjszakára bent.
Hogy olyan legyen az állaga, mint ahogyan a képen is látható, fogyasztás előtt pár órával tegyük be a hűtőbe.
Más idénygyümölcsből is elkészíthető.
http://aprosef.hu/zserbo_szaloncukor_recept
Elkészítési idő:Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet kb 1-2 kk sóval összekeverjük, majd gödröcskét csinálunk, amibe beletesszük az élesztőt és a többi belevalót. Jól összekeve...
Elkészítési idő: