1,5 dl víz
egy marék érett eper
édesítőszer (nem kell sok az eper miatt)
citromhéj (nekem elfogyott így kipróbáltam egy teáskanál diabetikus lekvárral)
1 tojás (a fehérjére lesz szükségünk)
Az epret összetörjük villával, vagy leturmixoljuk. Hozzáadjuk az édesítőszerrel felforralt vizet, miután kissé kihűlt. Jól összekeverjük a citromhéjjal. Fagyasztóba tesszük.
Hagyjuk fél órán át benne, majd vegyük ki, és keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.
Tegyük vissza a fagyasztóba, fél óránként keverjük meg. Maradhat egy éjszakára bent.
Hogy olyan legyen az állaga, mint ahogyan a képen is látható, fogyasztás előtt pár órával tegyük be a hűtőbe.
Más idénygyümölcsből is elkészíthető.
A tojásokat 10 percig főzzük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A hozzávalókat a metélőhagyma kivételével összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük. A tetejére szórjuk a zöldhagymát f...
Elkészítési idő: 20 percA reszelt sajtot a fehérjével sóval összegyúrjuk,golyókat formázunk,zsemlemorzsába megforgatjuk forró olajba sütjük. Ne rakjunk sokat az olajba mert megnőnek.
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé k...
Elkészítési idő: 1-1,5óra• A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borsot mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld f...
Elkészítési idő: