8 db főtt tojás,
lilahagyma,
tarhonya,
só,
bors,
fűszerpaprika,
20dkg darált hús,
víz,
olaj,
Eszközök:
2 db 1 l-es lábas,
magas falú serpenyő,
tojásszeletelő,
A tarhonyát kicsit megfuttatjuk az olajon, felöntjük és puhára főzzük, majd sózzuk.
Ha elfő a leve, végig kavarni kell. Egy másik lábasban pörköltszaftot készítünk.
A pörkölt alap: olaj, apróra vágott hagyma, pirospaprika és kicsi víz.
A kész pörköltszaftot elfelezzük.
A pörkölt szaftja egyik felébe beletesszük a szeletelt főtt tojásokat; pici vizet bele, kb. 10 percig főzzük.
A pörkölt szaftja másik felébe megfőzzük darált húst.
A tarhonya felére tálaljuk a tojást, másik felére kupacokban a darált húst.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a piteforma, villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük. A hagymát feldarabol...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a kihűlt krumplit. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMár most állítsuk rá az agyunkat, hogy az íze más lesz, az állaga más lesz, a külseje más lesz, de a végén szerelmesek leszünk, ha pedig nem, akkor lehet, hogy nem ő az igazi. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű