4 db gömb cukkini
40 dkg csirkemell
2 fej lila hagyma
1 paprika
2 paradicsom
3 tojás
kapor
só, bors
fokhagymakrém
füstölt sajt a tetejére
1. A cukkiniket leskalpoljuk, kibelezzük és félretesszük.
2. Apróra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot és húst is.
3. Olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzákeverjük a fokhagymakrémet és rádobjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Végül kaporral ízesítjük.
4. Tűzről levéve hűlni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a felvert tojásokat.
5. Tűzálló tálba tesszük, forró sütőben megsütjük. Félidőben mehet rá a sajt.
6. A maradék tölteléket kis alumínium kapszlikban meg lehet sütni mellette. (Vagy lehet több gömböt vásárolni.)
Jó szívvel ajánlom! :)
Talán rizzsel lehet társítani szervírozásnál, és esetleg még kaporszósszal.
De egy szelet friss, négymagos kenyérrel is isteni finom. ;)
Tavasszal, lehetőleg olyan helyen, ahol nincs gépkocsi forgalom, a fenyők hegyén lévő friss hajtásokat kell leszedni(ezüst-luc-fekete erdei fenyő, vigyázat, a tiszafa mérgező, azt...
Elkészítési idő:A gombát megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Amikor készen van, hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát. Beletesszük a be áztatott és kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát,...
Elkészítési idő:A palacsinta hozzávalóit simára keverjük, 12 palacsintát sütünk belőle. Jó előre is megsüthetjük, mélyhűtőben, alufóliába csomagolva hetekig eláll. A töltelék hozzávalóit össze...
Elkészítési idő:A bontás után maradó kisebb húsrészeket lebőrözik, a bőrök egy része abálásra kerül és a hurka vagy a disznósajt alapanyaga lesz. A lebőrözött szalonnát felkockázva kisütik, a kise...
Elkészítési idő: