4 db gömb cukkini
40 dkg csirkemell
2 fej lila hagyma
1 paprika
2 paradicsom
3 tojás
kapor
só, bors
fokhagymakrém
füstölt sajt a tetejére
1. A cukkiniket leskalpoljuk, kibelezzük és félretesszük.
2. Apróra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot és húst is.
3. Olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzákeverjük a fokhagymakrémet és rádobjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Végül kaporral ízesítjük.
4. Tűzről levéve hűlni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a felvert tojásokat.
5. Tűzálló tálba tesszük, forró sütőben megsütjük. Félidőben mehet rá a sajt.
6. A maradék tölteléket kis alumínium kapszlikban meg lehet sütni mellette. (Vagy lehet több gömböt vásárolni.)
Jó szívvel ajánlom! :)
Talán rizzsel lehet társítani szervírozásnál, és esetleg még kaporszósszal.
De egy szelet friss, négymagos kenyérrel is isteni finom. ;)
A fasírtgolyókat a szokott módon készítjük el: A darált húshoz hozzáadjuk a nyers, egész tojásokat, a zúzott fokhagymát, a lereszelt (vagy apróra felkockázott) hagymát. A 2 szi...
Elkészítési idő:A szárított gombát a főzés előtt legalább 4-5 órára vízbe áztatjuk, majd felhasználás előtt kiszedjük, és az ételbe tesszük. Az áztató lé is felhasználható, de az alját ne tegyük a...
Elkészítési idő:A burgonyát héjastól lábasba tesszük, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját. Krumplinyomóval áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Sóz...
Elkészítési idő:Babérlevél Népies neve: albertlevél, szagos levél, illatfaA legrégebben ismert és igen elterjedt fűszerek közé tartozik. Régen a dicsőség, győzelem és hírnév jelképe volt. F...
Elkészítési idő: