Hozzávalók: 20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt,só 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.
A darált húsból, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, vízben áztatott zsemlével, fokhagymával egybe fasírtot készítek, a közepébe főtt tojást teszek és kizsírozott tepsibe ra...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyűa tojást, hagymát kockára vágjuk, belekeverjük a májasba, sóval, borssal , mustárral ízesítjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát, elkeverem. Hozzáteszem a szeletelt gombát, megsózom, borsozom, lefedve párolom. Nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, amikor már meg lehet fogni, meghámozzuk, melegen áttörjük, és hűlni hagyjuk. (Főzőlevét félre...
Elkészítési idő: kb. 3 óra Nehézség: Közepes