10 nagyobb krumpli
1 közepes vöröshagyma
4 tojás
2 szelet bacon
3 db virsli
4 dl tejföl
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg sajt
1 dl olaj
só
A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk az összevágott szalonnával együtt. A virslit, a tojásokat és a paprikát apróra vágjuk. A kihűlt krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Kiskanállal kivágjuk a közepüket. A krumplik belsejét, a tojást, a szalonnás-hagymás keveréket, a virslit és a paprikát egy kanál tejföllel alaposan összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd a krumplik belsejébe töltjük. A megmaradt tejföllel meglocsoljuk. A tetejüket reszelt sajttal megszórjuk. A sajt pirulásáig sütjük 180 fokos sütőben.
Mivel ebben a receptben nyers marad a tojásfehérje, így inkább friss maradék tojásfehérjéből ajánljuk elkészíteni. 15 deka jó minőségű étcsokoládét olvasszunk meg vízgőz fölött....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsd a tejet egy vastagabb falú lábosba, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, kanalazd hozzá a búzadarát, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Kis lángon főzd, és közben folya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverem a sóval. A tészta hozzávalóit beleteszem a kenyérsütőgép üstjébe a következő sorrendben (de természetesen kézzel is lehet gyúrni és dagasztani). Beletesze...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: Könnyű