kb. 4 dl víz
2 tk. só
2 ek. olaj
60 dkg BL 80 liszt
3 ek. burgonyapehely (elhagyható)
1 tk. cukor
3 dkg élesztő
Lágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyítem őket, hagyom kicsit megint pihenni, kb. 15-20 percig. Nem érdemes túlkeleszteni, mert akkor nagyon magába szívja az olajat, pont mint a fánktészta. Olajos kézzel kihúzkodom, majd bő, forró olajba eresztem egyesével, óvatosan. Egy célszerszámmal folyamatosan igyekszem az olaj alá nyomkodni, így szép hólyagos lesz a felülete. Ha piros az egyik oldala, megfordítom, és a másikat is készre sütöm. Papírtörlőre állítom őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Só, fokhagyma, tejföl, sajt jár mellé, ízlése szerint mindenki elkészíti magának.
Rázzuk össze, és már használható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verek, minden más összetevőt simára keverek egy tálban, majd hozzákeverem a tojásfehérje habot is. Icipici olajon, kis lángon,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Vettem egy kis kenyeret, hosszában 3 csíkban elvágtam, egészen a héjáig, és keresztben is bekockáztam, majd vajjal körbe kentem, és fóliával együtt tepsibe tettem. 2. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű