kb. 4 dl víz
2 tk. só
2 ek. olaj
60 dkg BL 80 liszt
3 ek. burgonyapehely (elhagyható)
1 tk. cukor
3 dkg élesztő
Lágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyítem őket, hagyom kicsit megint pihenni, kb. 15-20 percig. Nem érdemes túlkeleszteni, mert akkor nagyon magába szívja az olajat, pont mint a fánktészta. Olajos kézzel kihúzkodom, majd bő, forró olajba eresztem egyesével, óvatosan. Egy célszerszámmal folyamatosan igyekszem az olaj alá nyomkodni, így szép hólyagos lesz a felülete. Ha piros az egyik oldala, megfordítom, és a másikat is készre sütöm. Papírtörlőre állítom őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Só, fokhagyma, tejföl, sajt jár mellé, ízlése szerint mindenki elkészíti magának.
Aszalás közben többször forgassuk meg a szárítandó terményt. Előfordulhat, hogy az időjárás miatt először napon, majd a sütőben végezzük a szikkasztást. Vannak, akik kifejezetten...
Elkészítési idő:A tojásokat a lisztel, sóval és borssal teljesen csomómentesre keverjük. Palacsinta sütőt felmelegítjük, beleöntjük a tojást, barnára sütjük , majd óvatosan megfordítjuk és a má...
Elkészítési idő: 15 perc1. A 2 tojást a 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. 2. Közben egyenletesen beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet. 3. Veszünk egy lábast és az elk...
Elkészítési idő: