menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt knédli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dcl finom liszt
1 egész tojás
1 KK só
30 gr friss élesztő
2kk cukor az élesztő felfuttatásához
3-4 deci langyos tej.

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát átgyúrom s megformállom hosszúkásra. Hagyom kelni kb. 15 percig, akkorra már forr a víz a knédli kifőző edényemben, tulajdonképen gőzön fől a knédli. Én 13 percig szoktam főzni,,,a fedőt közben nem szabad levenni!
A másik tésztát közben megformállom, mikorra kész az első knédli megkeljen az is és mehessen kifőzésre.
Ebből a mennyiségből 2 darab knédlink lesz.
Dinsztelt káposztával, sült hússal vagy marha pörköltel isteni finom
https://www.facebook.com/pages/Eta-hagyom%C3%A1nyos-tort%C3%A1i-Tradi%C4%8Dn%C3%A9-torty-od-Ety/1437487299805589

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vanília fagylalt
Vanília fagylalt

A tejet a vanília rudakkal és a kivonattal épphogy felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és fél órát állni hagyjuk. Harminc perc elteltével a vanília rudakat kivesszük, kettévágjuk, és a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Sajtos tészta fokhagymás csirkedarabokkal
Sajtos tészta fokhagymás csirkedarabokkal

Elkészítése: A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojáskrém, tojássaláta
Tojáskrém, tojássaláta

Először is főzd meg a tojásokat. Ehhez forrástól számítva takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzd őket. Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petre...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
27. Kovász készítés
27. Kovász készítés

A kovász indításához a legmegfelelőbb a rozsliszt. A fehér lisztből készülő kovász sokkal nehezebben, lassabban fog beérni. Én fele-fele arányban használom a teljeskiőrlésű rozsl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk