1 db kápiapaprika (vagy pritamin)
1 vöröshagyma
2 db újhagyma
8-10 tojás
10 dkg prágai sonka
5 dkg kecskesajt (vagy feta)
5 dkg olajbogyó
4 ciabatta zsemle
5 dkg bébispenót
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
A sütőt izzítsátok be 200 fokra.
2. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá.
3. A tojásokat lazán verjétek fel, sózzátok meg és öntsétek rá a zöldségekre. Kezdjétek el sütni közepes lángon a tűzhelyen. Ne kevergessétek!
4. Nagyobb darabokra tépkedve dobáljátok rá a tojásra a prágai sonkát és szórjátok meg morzsolt kecskesajttal és az olívabogyóval.
5. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, serpenyőstül rakjátok be a sütőbe és süssétek addig, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik és a közepe is rendesen megszilárdul, ez kb. 10-12 perc.
6. Közben egy aprítógépbe dobjatok be egy feldarabolt paradicsomot, egy gerezd fokhagymát és egy kevés sót. Turmixoljátok össze az egészet. Csináltatok egy paradicsom-salsát!
7. A bébispenótot mossátok meg és egy tálban forgassátok össze a balzsamecettel és az olívaolajjal.
8. A ciabattákat vágjátok félbe és pirítsátok meg. Kenjétek meg a friss salsával.
9. A kész frittatát vágjátok négy részre, dobjátok bele a ciabattába, nyomassatok rá egy kevés bébispenótot, majd az egészet gondolkodás nélkül faljátok fel.
A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. 1 dl tejből és 5 dkg lisztből az élesztővel és egy csipet cukorral kovászt készítünk. Ha felfutott, akkor az áttört burgonyából és a többi hoz...
Elkészítési idő: 90percA kullancsok irtóznak a borsmenta szagától. Vásárolj illóolajat, egy kevés mandulaolajba cseppents pár cseppet, ezzel kend be a bőröd, ha erdős, füves területre mész. Ugyanezt tedd...
Elkészítési idő:Az avokádót meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Kicsit összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk néhány csepp...
Elkészítési idő: 15 perc