Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

EZ ITT A VILÁG LEGJOBB TOJÁSOS REGGELIJE


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db kápiapaprika (vagy pritamin)
1 vöröshagyma
2 db újhagyma
8-10 tojás
10 dkg prágai sonka
5 dkg kecskesajt (vagy feta)
5 dkg olajbogyó
4 ciabatta zsemle
5 dkg bébispenót
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A sütőt izzítsátok be 200 fokra.

2. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá.

3. A tojásokat lazán verjétek fel, sózzátok meg és öntsétek rá a zöldségekre. Kezdjétek el sütni közepes lángon a tűzhelyen. Ne kevergessétek!

4. Nagyobb darabokra tépkedve dobáljátok rá a tojásra a prágai sonkát és szórjátok meg morzsolt kecskesajttal és az olívabogyóval.

5. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, serpenyőstül rakjátok be a sütőbe és süssétek addig, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik és a közepe is rendesen megszilárdul, ez kb. 10-12 perc.

6. Közben egy aprítógépbe dobjatok be egy feldarabolt paradicsomot, egy gerezd fokhagymát és egy kevés sót. Turmixoljátok össze az egészet. Csináltatok egy paradicsom-salsát!

7. A bébispenótot mossátok meg és egy tálban forgassátok össze a balzsamecettel és az olívaolajjal.

8. A ciabattákat vágjátok félbe és pirítsátok meg. Kenjétek meg a friss salsával.

9. A kész frittatát vágjátok négy részre, dobjátok bele a ciabattába, nyomassatok rá egy kevés bébispenótot, majd az egészet gondolkodás nélkül faljátok fel.

EZ ITT A VILÁG LEGJOBB TOJÁSOS REGGELIJE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Csicseriborsós és sárgaborsós fasírt „falafel
Csicseriborsós és sárgaborsós fasírt „falafel

1. változat elkészítése: A száraz csicseriborsót már két nappal az elkészítés előtt áztassuk be friss, hideg vízben. Főzés előtt öntsük le róla az áztatóvizet és újra friss vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Délitőkegombás-vagdalt
Délitőkegombás-vagdalt

A töltelékhez a tojást keményre főzzük, megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. A gombát a felforrósított olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kihűtjük. A húst összedolgozzuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kolbászos töltött krumpli snidlingmártással
Kolbászos töltött krumpli snidlingmártással

A krumplikat alaposan megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplikat kivájjuk, a belsejüket egy tálba tesszük, áttörjük. A kolbászt és a snidlinget apróra vágjuk, az át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombapaprikás recept nokedlivel
Gombapaprikás recept nokedlivel

Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. 2 A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk. 3 Aztán rádobjuk a felszeletelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk