menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos


Írta:

Elk. idő: 1,30 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt vagy kenyérliszt átszitálva, hogy levegősebb legyen
3 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás
2,5 dkg friss élesztő
kávéskanál só
icipici cukor a kelesztéshez

Töltelékhez:
kb. 35 dkg húsos szalonna felkockázva
1 nagy doboz tejföl (kb. 330-350 g-os)
2 közepes fejű lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


1. A lisztet összekeverem a sóval. A tészta hozzávalóit beleteszem a kenyérsütőgép üstjébe a következő sorrendben (de természetesen kézzel is lehet gyúrni és dagasztani). Beleteszek az üstbe 2,5 dl tejet, tojást, vajat, majd a liszt > közepébe pici mélyedést, ebbe belemorzsolom az élesztőt, majd ráöntöm a maradék fél dl tejet és picike cukrot szórok rá. Gyúrás, dagasztás program. Ha a gép elvégezte a dagasztást, a tésztát kiteszem kelesztőtálba és hagyom kelni duplájára. Addig el lehet készíteni a töltelék hozzávalóit.
2. A szalonnát picit átsütöm (nem teljesen, mert még úgyis fog sülni a sütőben is). A fokhagymát pucolom/mosom és belenyomom vagy aprítom a tejfölbe > összekeverem. A lila hagymát szintén pucolom/mosom, majd felkarikázom.
3. Ha a tészta megkelt, akkor enyhén lisztezett táblára borítom, és ami fontos tapasztalat számomra, hogy ilyenkor már nem szoktam átgyúrni, hanem egyből tepsi nagyságúra nyújtom Nyújtáskor sem szoktam nagy erővel dolgozni és nem szoktam nagyon laposra nyújtani, picit vastagabbra hagyom, hogy a tésztából a buborékok ne nyomódjanak ki > ezáltal a tészta könnyű és laza marad.
4. A tésztát beteszem 180-200 fokos sütőbe kb. 10 percig > Én ilyenkor hőlégkeveréses programon szoktam, de természetesen lehet hagyományos sütőben is.
5. 10 perc után kiveszem a tésztát és megkenem egyenletesen a fokhagymás tejföllel, megszórom a lila hagyma karikákkal, ráteszem a pirított szalonnát, megszórom a reszelt sajttal és vissza a sütőbe még kb. 15 percre 200 fokon > ekkor már alsó-felső sütésre állítom a sütőt.

Kenyérlángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Avokádókrém
Avokádókrém

Az avokádókrémet közvetlenül a vendégek érkezése előtt készítsd el, nehogy bebarnuljon! Vágd ketté az érett avokádót, majd távolítsd el a magját! Kanalazd ki a belsejét, majd villá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Bundás alma
Bundás alma

Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk. A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fénylő bevonó glazúr
Fénylő bevonó glazúr

A cukrot a sűrített tejjel és a vízzel össze kell főzni egészen addig amíg a cukor teljesen elolvad és egy nagyon híg egyveleget kapsz, ebbe kell beleönteni a megdagadt zselatint...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Karamell szósz- Gordon Ramsay
Tünde Kedvelnék
Karamell szósz- Gordon Ramsay

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk