4 tojás sárgája... 10 dkg cukor 1 cs vanília cukor 1 egész vanília kikapart magja... 1,5 dl tej...
a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűzre és alaposan jó krémesre főztem.. folyamatosan keverni kell le ne égjen.. 3 dl tejszint alaposan felvertem... majd a kihült vaniliát hozzá tettem .. ekkor ment a gépbe, de akinaek nincs a csak tegye tégelybe és mehet a fagyóba fél óránként alaposan át kell keverni... egy kézi habverő jó hozzá
Elkészítés: Hagyományos módon palacsintatésztát készítünk, megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA bontás után maradó kisebb húsrészeket lebőrözik, a bőrök egy része abálásra kerül és a hurka vagy a disznósajt alapanyaga lesz. A lebőrözött szalonnát felkockázva kisütik, a kise...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagyobbik leánykám is segített a szedésben,majd a mosásban is ,ami az egész lekvárfőzés leghosszadalmasabb része volt,ugyanis tele volt mindenféle bogárral. A tisztítás után jött...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesForraljuk fel a mandulatejet /vagy kókusztejet/, majd keverjük hozzá a kakaóport, az eritritet és legvégül a nagyon apróra darált mogyorót. Főzzük sűrűre. Tiszta, zárható üvegbe tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű