60 dkg hagyma - lila és vörös vegyesen
15 dkg méz
10 dkg vaj
fél deci balzsamecet
1 ág rozmaring
só. frissen őrölt bors
olívaolaj
A hagymákat pucold meg, és vágd közepesen vékony karikákra. Egy serpenyőbe tégy annyi olívaolajat, hogy vékony réteget képezzen rajta, majd add hozzá a vajat, és olvaszd meg rajta. Amikor elérte a kívánt állapotot, kezdd el fonnyasztani rajta a hagymákat.
Amikor már szépen összeestek és egy kicsit meg is pirultak, sózd és borsozd őket, majd add hozzájuk a mézet és hagyd karamellizálódni, ez nagyjából öt-tíz percet fog igénybe venni.
Ezután add hozzájuk a rozmaringot, majd a balzsamecetet, párszor keverd át, majd további öt percnyi főzés után kész is vagy. Fertőtlenített dunsztosüvegekbe adagold ki, és fogyaszd, amikor jólesik.
A fűszeres sültek, valamint a kacsa- és libamájak legjobb kísérője a hagymalekvár, ami egy szelet pirítóssal is remekül működik, előételnek, vagy akár könnyű vacsorának is fogyaszthatod.
Ha a pikánsabb ízeket kedveled, a főzés utolsó fázisában adj még hozzá fél-egy deci száraz fehér- vagy vörösbort, isteni lesz!
A paprikakat megmostam, kicsumaztam,es kockakra vagtam. A paradicsomokat is megmostam, es szinten kockakra vagtam. A hagymat vekonyan felszeleteltem. Egy teflon edenyben a hagym...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámoztam, lereszeltem, sóztam, borsoztam és hagytam kb. 15 percig, hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodtam a levét. Hozzáütöttem két tojást, rászórtam a reszelt s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÓránként fogyasztunk belőle 1-1 teáskanálnyit.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű