35 dkg teljes kiörlésű kenyér Mix liszt búzacsírával ( Tescó )
15 dkg zabpehely liszt
2 ,5dkg friss élesztő ( lehet a tasakos száritott is , 7g )
1 mokkáskanál barnacukor
1 dl tej (langyos)
1 tk só
3 ek olívaolaj
kb3 dl víz (meleg).... magok ízlés szerint ( én napraforgót és lenmagot szoktam 1-1 bő evőkanállal mindkettőből
Elkészítés:
A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük,
mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és a langyos tejet.
konyharuhával letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük
Ha letelt a kelesztési idő, hozzászórjuk a sót, az olívaolajat , a magokat és a 3 dl vizet.A vizet apránként , nem biztos hogy kell annyi
Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.nem nehéz összedolgozni
Konyharuhával letakarva meleg helyen újabb fél órát kelesztjük.
Kicsit átgyúrjuk, cipóvá formázzuk, oliva olajjal kikent tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük
Előmelegített sütőben 40- 50 perc alatt készre sütjük.
Ha készen van, rácsra helyezzük, és kihűtjük
A tészta inkább kemény legyen mint lágy, a dagasztás akkor jó amikor már elválik a kezedtől
Kiváló “Hasábburgonyát” készítettem már tavaly télen egy “íztelen” sütőtökből, ennek se jósoltam több érdekességet. A sütőtököt karikákra vágtam és grillben megsütöttem. Az íze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk. A többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és egy kicsit pihentetjük a tésztát. (nem nyomkodtam ki a levét)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megmosom, majd a szárukat kitördelem, összevágom. A hagymát finomra aprítom, kevés olajon puhára párolom. Hozzáadom az apróra vágott gombaszárat, sózom, borsozom, majora...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zabpelyhet tedd a tejbe és hagyd állni legalább 10 percig. Rakd bele a mézet és keverd össze. A banánt szeleteld fel és tedd bele az aprított dióval együtt. Majd kavard bele a fa...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű