35 dkg teljes kiörlésű kenyér Mix liszt búzacsírával ( Tescó )
15 dkg zabpehely liszt
2 ,5dkg friss élesztő ( lehet a tasakos száritott is , 7g )
1 mokkáskanál barnacukor
1 dl tej (langyos)
1 tk só
3 ek olívaolaj
kb3 dl víz (meleg).... magok ízlés szerint ( én napraforgót és lenmagot szoktam 1-1 bő evőkanállal mindkettőből
Elkészítés:
A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük,
mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és a langyos tejet.
konyharuhával letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük
Ha letelt a kelesztési idő, hozzászórjuk a sót, az olívaolajat , a magokat és a 3 dl vizet.A vizet apránként , nem biztos hogy kell annyi
Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.nem nehéz összedolgozni
Konyharuhával letakarva meleg helyen újabb fél órát kelesztjük.
Kicsit átgyúrjuk, cipóvá formázzuk, oliva olajjal kikent tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük
Előmelegített sütőben 40- 50 perc alatt készre sütjük.
Ha készen van, rácsra helyezzük, és kihűtjük
A tészta inkább kemény legyen mint lágy, a dagasztás akkor jó amikor már elválik a kezedtől
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd a héjukban kb. 20 perc alatt megfőzzük. A kihűlt főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 3-5 mm-es per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsoljuk bele kb. 1 dl langyos, cukros tejbe, majd futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sóval. A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a maradék langyos tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyökérféléket, a sárgarépát, petrezselymet, paszternákot, céklarépát, cukorrépát, stb. pincében és homokban tárolhatjuk. (Vermelés: http://www.edenkert.hu/novenydoktor/aktu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 2. A rózsáira szedett brokkolit egy percre dobd lobogó forró vízbe, majd szűrd le és hűtsd vissza. 4. A brokkolit terítsd szét egy kisebb...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű