1 l aludttej
25 dkg búzadara
pici só
izlés szerint cukor
zsemlemorzsa
olaj a zsemlemorzsa porírásához
tejföl
Az aludttejet egy fazékba öntjük, apránként beleszórjuk a grízt, és állandó keverés közben addig főzzük, míg a szemek megpuhulnak és besűrűsödik. Pici cukor is kerülhet bele.
Ezután olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát. Az aludttejes darából gombócokat formálunk, és a prézlibe forgatjuk.
Cukorral elkevert tejföllel, hígabb lekvárral és/vagy porcukorral meghintve tálaljuk.
Mindent alaposan összekeverünk, majd egy palacsinta-szerű kivitelezéssel a tűzhelyen kisütjük a masszát. Fontos: a már nagyon forró serpenyőbe tedd, de vedd le kicsire a gázt és...
Elkészítési idő:A csicsókát alaposan mossuk meg, zöldségkefével tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. A cikkekre vágott vöröshagymával és pritamin paprikával annyi vízben, amennyi pont el...
Elkészítési idő:2 egység szódaport , 1 egység keményítőt és 1 egység és negyed vizet összefőzünk. Ha kicsit kihűlt, kinyújtjuk és kiszaggatjuk mint a tésztát különböző formákra. Csillámporral d...
Elkészítési idő: