1kg birsalma héjastól, magháztól megtisztítva, kevés vízzel puhára főzve, turmixolva, kicsit főzzük, míg az edény alját nem látni, majd 80 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot adunk hozzá, és sűrűre főzzük. Tehetünk bele darabos diót!
A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk. Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megk...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűVastag vasból készült lángelosztót teszünk a tűzhelyre, ha vékony falú a lábosunk. Ép zománcos 10 literes lábos aljára öntjük az ecetet (5 literes edénybe 1 dl ecetet + 4 kg szilv...
Elkészítési idő: 9 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojássárgákat, a sót és a tejfölt összekeverjük. Beletesszük a megfőtt, darabra vágott spárgát, majd a tojások fehérjéből vert habbal jól átforgatjuk. Palacsintasütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a porélesztőt, beleöntjük a langyos vizet és kézi robotgéppel összeállítjuk a tésztát. Hozzáadunk egy evőkanál olajat és továbbd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes