400 g víz
350 g cukor
250 g hideg víz
250 g citromlé
1 tojásfehérje
A víz és a cukor az edénybe tesszük és 5 P/100F/3F
A hideg vizet és a citrom levet hozzá adjuk 3MP/3F
A tojás fehérjét hozzá adjuk és 3MP/4F
A masszát kb 4 cm magas edénybe tesszük amit fagyaszóba lehet tenni. Hűlni tesszük, fóliával a tetején . Miután kihűlt 8 órára a fagyasztóba tesszük.
A mélyhűtött masszát felkockázzuk kb. 4*4 cm, az edénybe tesszük és 30 Mp /9F, 30Mp/4F a fekete lapát segítségével krémesre keverjük. Azonnal tálaljuk.
Kidagasztjuk jól,másnap használhatjuk,a maradék tetős dobozba a hűtőbe 10 napig is eláll.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokhoz adjuk a joghurtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd csomómentesre ke...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűkörözött: 250 g túró (tejmentesen étkezőknek: Totu), 100 g 12%-os tejföl (tejmentesen étkezőknek: kókuszkrém), só, bors, pirospaprika ízlés szerint (fasírt fűszersóval helyettes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy vastag falú edény alját vékonyan kivajazzuk, hogy a tej ne ragadjon le. Beletesszük a tejet forrni, közben a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével és egy c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű