1 kg birsalmát alaposan megmosok, 4-be vágom és kivágom a magházát. Nem kell meghámozni! Annyi vízben,hogy épp ellepje, megfőzöm. Ha puha leöntöm róla a levet, turmixolom. A pépet 80 dkg cukorral folytonos keverés mellett jó sűrűre főzőm. Dobok bele egy marék diót, és folpackkal bélelt őzgerinc formába öntöm. Másnapra megkeményedik annyira, hogy ki lehet venni a formából!!!
http://docplayer.hu/9919065-Receptek-a-kombinalt-alacsony-hisztamintartalmu-tejmentes-glutenmentes-etrendhez.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPogonyi Judit Külső máz: vagyis kandírozás. Ez a szakma. A kisütött mézest, ami már kihűlt ezzel kell bevonni. 1 kg kristálycukrot 3 dl vízzel felforralni, csak addig keverni, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű