500 g sertésmáj (vagy pecsenye kacsa, v. liba, v. csirke)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika - TV
2 db paradicsom
2 evőkanál sertészsír
1 teáskanál majoránna
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
só
200 ml víz
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és a szeletelt vöröshagymát elkezdjük pirítani benne.
Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és együtt pirítjuk tovább.
Beletesszük a csíkokra vágott paprikát.Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot.
Fűszerezzük majoránnával.
Pár perc párolás után beletesszük a csíkokra vágott sertésmájat.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Felöntjük vízzel.
A főzés utolsó percében sózzuk meg, így elkerüljük hogy a máj megkeményedjen.Sós, főtt burgonyával tálaljuk.
Egy kisebb lábosban forrald fel a vizet és a cukrot együtt, alacsony, esetleg közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ekkor keverd hozzá vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a tasakon lévő leírás szerint puhára főzzük (mivel ez kb 40-45 perc, így ezzel kell kezdeni). Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük. A zöldségeket megtisztítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. 2. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. 3. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg előkészítjük a feltétet. A sütőt közben melegítsük elő 200 fokra. A tarját kockázzuk össze és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű