500 g sertésmáj (vagy pecsenye kacsa, v. liba, v. csirke)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika - TV
2 db paradicsom
2 evőkanál sertészsír
1 teáskanál majoránna
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
só
200 ml víz
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és a szeletelt vöröshagymát elkezdjük pirítani benne.
Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és együtt pirítjuk tovább.
Beletesszük a csíkokra vágott paprikát.Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot.
Fűszerezzük majoránnával.
Pár perc párolás után beletesszük a csíkokra vágott sertésmájat.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Felöntjük vízzel.
A főzés utolsó percében sózzuk meg, így elkerüljük hogy a máj megkeményedjen.Sós, főtt burgonyával tálaljuk.
Megtisztított, érett paradicsom csumáját kivágjuk, összedaraboljuk. 5-6 percig főzzük, ledaráljuk vagy passzírozzuk. Ezt a kész levet már nem szükséges újra felfőzni, Üvegekbe tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért lereszeljünk, majd összekeverjük a mézzel.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű