1 kg karfiol,
3 tojás,
1 pohár tejföl,
30 dkg szeletelt gépsonka,
vaj,
só.
A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a tejföllel (legjobb turmixgéppel), beleforgatom a szeletelt és széles csíkokra vágott sonkát. Előmelegített, forró sütőben ropogósra sütöm. A sonkát olykor vékony szeletekre vágott virslivel vagy más felvágottal helyettesítem. Ugyanez készíthető karfiolpürével is: ekkor a puhára főzött karfiolt összetöröm, 2-3 dkg margarint adok hozzá, 1 dl tejfölt, sót, őrölt borsot, szerecsendiót, s a tetejére öntöm a tojással, tejföllel elkevert sonkát.
3 kanál olajon a hagymát és a fokhagymát néhány percig pároljuk, majd lehűtjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsa 2/3 részét, a sonkát, a már megpárolt hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, és a tejet, melyből én 2,8%-osat használtam, vastag aljú lábasba tettem, és lassú tűzön főztem. Az eredeti recept szerint ez a kevergetés kb. 50 percig tart, de nálam k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bekeverni kívánt porcukorhoz,cseppenként adjuk hozzá a tojásfehérjét A következő cseppentés,akkor kell,ha a cukorhoz adott mennyiségtől még száraz a máz,tehát alkalmatlan mintáz...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KözepesNem az egész tejbe rakom a sót Mehet liszt 1/3 tojás Liszt 1/3 Élesztős tej Liszt dagasztom és ha kell mehet bele még a maradék tej Mikor majdnem kész akkor adom hozzá az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű