Családireceptkönyv.hu

Házi joghurt, túró készítése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej ( házi tej, vagy 3,5 %-os bolti tej )
2 dl -s bolti joghurt, vagy kefír (Danone a legjobb)

Elkészítés:


A tejet felforraljuk, lehűtjük 40-50 fokra ( még meleg legyen, ne langyos)
beleöntjük egy befőttes üvegbe, üvegekbe, belerakjuk a joghurtot , kefirt elkeverjük.Melegen tartjuk legalább egy napra. Ha már sűrűbb kész a házi kefír, joghurt.
Túró készítése: Felmelegítjük lassan a kefírt, joghurtot amig kicsapódik a savó.Nem kell felforralni. Szűrőbe, konyharuhába, textilpelenkába rakjuk hogy kicsöpögjön a savó. Ha meleg van érdemes hűtőben megvárni amig kicsöpög. És kész a házi túró . Kb. 25-30 dkg túró.

Trükkök, tippek, praktikák:


A savó jó pogácsa, kenyér tésztába, illetve izesíte meg is lehet inni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Házi sajt
Házi sajt

A tejet és a túrót forrásig hevítjük, majd leszűrjük és belerakjuk a vajat, a sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergetve kb.7-10 perc alatt sűrű krémmé “főzzük”. Tálkába tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Kenyérlángos (langalló) Töki pompos
Kenyérlángos (langalló) Töki pompos

1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 400 g burgonya (főtt, áttört) 2. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben....

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Tojásos - májas szelet hidegen is
Tojásos - májas szelet hidegen is

A májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk