1 l tej ( házi tej, vagy 3,5 %-os bolti tej )
2 dl -s bolti joghurt, vagy kefír (Danone a legjobb)
A tejet felforraljuk, lehűtjük 40-50 fokra ( még meleg legyen, ne langyos)
beleöntjük egy befőttes üvegbe, üvegekbe, belerakjuk a joghurtot , kefirt elkeverjük.Melegen tartjuk legalább egy napra. Ha már sűrűbb kész a házi kefír, joghurt.
Túró készítése: Felmelegítjük lassan a kefírt, joghurtot amig kicsapódik a savó.Nem kell felforralni. Szűrőbe, konyharuhába, textilpelenkába rakjuk hogy kicsöpögjön a savó. Ha meleg van érdemes hűtőben megvárni amig kicsöpög. És kész a házi túró . Kb. 25-30 dkg túró.
A savó jó pogácsa, kenyér tésztába, illetve izesíte meg is lehet inni.
Egy méretes keverőtálban elkeverem a lisztben a sót, beleütöm a 3 tojást és beleöntöm a kefirt, amiben elkevertem az élesztőt és jól kidolgozom, semmiképpen sem kemény és nem túl l...
Elkészítési idő:1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti dok ne pocne da se odvaja od posude. Ostavite tjesto da miruje dok ne pripremite tiganj malo dublji sa vise ulja u kome cete ih...
Elkészítési idő:Az aszalt szilvát és paradicsomot vágd fel kisebb darabokra. Dobj be mindent a robotgépbe maximum fél percre. Maradjuk darabos! Egy evőkanálnyi adagból lesz egy szalámid. Ez az ada...
Elkészítési idő: 8,5 óra