1 l tej ( házi tej, vagy 3,5 %-os bolti tej )
2 dl -s bolti joghurt, vagy kefír (Danone a legjobb)
A tejet felforraljuk, lehűtjük 40-50 fokra ( még meleg legyen, ne langyos)
beleöntjük egy befőttes üvegbe, üvegekbe, belerakjuk a joghurtot , kefirt elkeverjük.Melegen tartjuk legalább egy napra. Ha már sűrűbb kész a házi kefír, joghurt.
Túró készítése: Felmelegítjük lassan a kefírt, joghurtot amig kicsapódik a savó.Nem kell felforralni. Szűrőbe, konyharuhába, textilpelenkába rakjuk hogy kicsöpögjön a savó. Ha meleg van érdemes hűtőben megvárni amig kicsöpög. És kész a házi túró . Kb. 25-30 dkg túró.
A savó jó pogácsa, kenyér tésztába, illetve izesíte meg is lehet inni.
A tejet és a túrót forrásig hevítjük, majd leszűrjük és belerakjuk a vajat, a sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergetve kb.7-10 perc alatt sűrű krémmé “főzzük”. Tálkába tessz...
Elkészítési idő:1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 400 g burgonya (főtt, áttört) 2. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben....
Elkészítési idő: 120 percA májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet ap...
Elkészítési idő: